Se hvor mye tid du bruker i Instagram

Hekta på Instagram? Her kan du sjekke

Din aktivitet avslører hvor mye tid du bruker i Instagram hver dag.

AKTIVITETS-DASHBORD: Nå kan du se hvor mye tid du bruker i Instagram om dagen. Foto: Kirsti Østvang
AKTIVITETS-DASHBORD: Nå kan du se hvor mye tid du bruker i Instagram om dagen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

2018 er årets hvor mobilprodusentene og sosiale medier måtte hjelpe folk med å få bukt med mobilavhengigheten sin.

Ok, kanskje ikke helt, men i år har både Google og Apple lansert funksjoner i henholdsvis Android (Digital Wellbeing) og iOS (Skjermtid) som viser hvor mye tid man har brukt med mobilen samt hjelpemidler for å begrense bruken. Undertegnede har dog skrevet en kommentar om at den største jobben ligger hos en selv.

Aktivitets-dashbord

DU BLIR IKKE UTESTENGT: Når du har nådd din daglige grense, vil du få en påminnelse fra Instagram, men du vil fremdeles kunne bruke appen. Så da er det opp til deg selv om du vil bruke informasjonen til å begrense bruken eller ikke. Foto: Kirsti Østvang
DU BLIR IKKE UTESTENGT: Når du har nådd din daglige grense, vil du få en påminnelse fra Instagram, men du vil fremdeles kunne bruke appen. Så da er det opp til deg selv om du vil bruke informasjonen til å begrense bruken eller ikke. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Nå har også Instagram lansert sin egen «Din aktivitet»-funksjon, som viser hvor mye tid du har brukt i appen i gjennomsnitt den siste uken, samt hvor mye du bruker den per dag.

Du finner den ved å gå til profilen din, trykke på Mer-knappen oppe til høyre og velge Din aktivitet.

I tillegg til å se hvor mye tid du har brukt i Instagram, kan du også sette opp en daglig tidsgrense, og når du har nådd den, vil du få en påminnelse, hvor du kan enten trykke OK eller redigere om du vil ha en ny påminnelse igjen.

I motsetning til for eksempel Apples Skjermtid-funksjon, kan du fortsette å bruke Instagram når du har nådd din daglige grense.

I iOS deaktiveres apper når du har nådd din tidskvote. Du kan sette opp noe som heter appgrenser for sosiale medier, og da vil blant annet Instagram være utilgjengelig når dagskvota er nådd. Du kan ignorere grensen, men da er du nødt til å velge det selv, slik at appen blir aktiv igjen.

Kommer også til Facebook

Facebook (som eier Instagram) ruller i disse dager ut en tilsvarende funksjon i Facebook-appen. Enkelte brukere har fått den allerede, men her i redaksjonen har vi ikke sett noe til den, så det kan være at det skjer land for land.

Den skal du uansett finne ved å trykke på menyknappen i appen og bla ned til innstillinger og personvern.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer