Xiaomi Air Charge:

Helt trådløs lading

Kan fjernlade telefoner og andre enheter over flere meters avstand.

LADER: Her demonstrerer Xiaomi sin Air Charge-teknologi, som lar deg lade telefoner og andre enheter trådløst - over flere meters avstand. Foto: Xiaomi
LADER: Her demonstrerer Xiaomi sin Air Charge-teknologi, som lar deg lade telefoner og andre enheter trådløst - over flere meters avstand. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert

De siste årene har det blitt vanlig på mobiltelefoner, i hvert fall av den dyrere sorten, at de kan lades trådløst.

Ja, trådløst og trådløst. Du slipper i hvert fall å putte en kabel inn i dem, men kan heller legge den på en ladeplate – som er koblet til med kabel. Dermed får du ikke holdt telefonen mens du lader, og de fleste telefoner lades mye raskere om du heller napper kabelen ut av ladeplata og putter den direkte i telefonen i stedet.

Trådløst over flere meter

Kinesiske Xiaomi har nå vist frem det som for oss høres ut som det ultimate innen trådløs lading. Med en Air Charge-lader i hus kan mobiltelefoner, aktivitetsarmbånd og andre ha-på-ting lades trådløst over flere meters avstand, og man trenger heller ikke fri sikt til selve laderen.

Selskapet oppgir at teknologien kan lade med opptil 5 watts effekt foreløpig, og at flere enheter kan lades med denne effekten samtidig. Altså kan du her sitte i sofaen og bruke telefonen mens den lades trådløst fra en boks som står på gulvet noen meter unna.

Som du ser på videosnutten over, er det ikke akkurat snakk om en kompakt lader - den er så vidt høyere enn sofaen som står ved siden av. Kvalifisert gjetning tilsier også at strålene ikke synes i virkeligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer