TEST: Apple iPhone 12 mini

Hendigere blir det ikke

Men én viktig detalj kan være et problem.

MAX VS. MINI: Vi sammenlignet årets iPhone-størrelser. Video: Dinside/Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

iPhone 12 mini er det nyeste tilskuddet i iPhone-familien.

Siden Apple begynte med store mobiler har det gått rykter om en mini-utgave, og det føles naturlig at det nå finnes noe i motsatt ende av skalaen for iPhone 12 Pro Max.

Men dæven så liten den er. Nå foretrekker jeg riktignok så stor skjerm som mulig, så det gjør nok at den oppleves ekstra mini. Akkurat som det var en omstilling å gå fra stor til liten, er det en like stor omstilling å gå tilbake igjen. Spesielt å skrive med mindre taster har vært en stor utfordring.

5,4" skjerm er imidlertid utrolig hendig. Vi kan strekke tommelen over hele skjermen uten å måtte skifte grep. Den smetter fint ned i bukselomma. Det samme kan ikke sies for Max-modellen.

Og den er lett! 133 gram versus 226 gram på giganten 12 Pro Max oppleves veldig forskjellig.

iPhone 12 i mindre drakt

Det er riktignok ikke Max-modellen mini-en skal sammenlignes med. Den har nærest slektskap til den litt større standardutgaven iPhone 12 med 6,1" skjerm.

Faktisk deler de to veldig mange av de samme egenskapene: de har det samme nye designet med glass-bakside og aluminiumsrammer. Lekkert, selv om det klare glasset tiltrekker seg mer smuss og fingermerker enn det frostede glasset på Pro-modellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer