watchOS 6

Her er alle de nye funksjonene som kommer til Apple Watch

Enda mer fokus på helse i den neste oppdateringen.

POPULÆR: Apple Watch er verdens mest populære smartklokke. Til høsten kommer en stor oppdatering. Foto: Mason Trinca/Reuters/NTB Scanpix
POPULÆR: Apple Watch er verdens mest populære smartklokke. Til høsten kommer en stor oppdatering. Foto: Mason Trinca/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld innledet Apple sin årlige utviklerkonferanse med en over to timer lang lang pressekonferanse fullspekket av programvare-relaterte nyheter.

Til høsten kommer de med flere store oppdateringer til alle sine operativsystemer, noe som betyr at alle med en Apple-dings får masse nye funksjoner å bryne seg på.

Den kommende oppdateringen til Apple Watch, watchOS 6, byr ikke på noen drastiske endringer, men det er en del nye funksjoner og forbedringer:

  • Nye urskiver og småprogrammer
  • App Store rett på klokka
  • Flere nye apper: Kalkulator, Taleopptak og Lydbøker
  • Flere nye helse-funksjoner, inkludert en Menstruasjonssyklus-app

For øvrig er ikke den eldste Apple Watch-modellen på listen over kompatible enheter. Oppdateringen blir imidlertid tilgjengelig fra Series 1-modellen og nyere.

Når kommer watchOS 6?

Den kommer til Apple Watch i høst, men Apple har ikke nevnt noen konkret dato for lanseringen.

Vi antar imidlertid at den ferdige versjonen av watchOS 6 blir klar i september sammen med iOS 13 og i forbindelse med lanseringen av årets nye iPhone-modeller.

Nye urskiver

Det vil fremdeles ikke være mulig å lage egne urskiver med watchOS 6, men Apple gir deg likevel en håndfull nye urskiver, som du kan se avbildet under.

NYE URSKIVER: Her er noen av de nye urskivene som kommer i watchOS 6. Helt til høyre ser du den nye solur-urskiven. Foto: Brittany Hosea-Small/AFP/NTB Scanpix
NYE URSKIVER: Her er noen av de nye urskivene som kommer i watchOS 6. Helt til høyre ser du den nye solur-urskiven. Foto: Brittany Hosea-Small/AFP/NTB Scanpix Vis mer

På noen av urskivene kan du legge til noe Apple kaller for komplikasjoner. Dette er små widgeter som viser informasjon fra ulike apper på Apple Watch, for eksempel temperaturen, pulsen din, hvor mange skritt du har gått og så videre.

I watchOS 6 får du også flere nye slike, blant annet for vind og støynivå.

En annen nyhet er at du vil få timesignal, både med lyd og vibrering. Lyden kvitrer som en fugl.

App Store på klokka

FÅR APP STORE: Snart vil du kunne laste ned appene rett på Apple Watch. Foto: Apple
FÅR APP STORE: Snart vil du kunne laste ned appene rett på Apple Watch. Foto: Apple Vis mer

I tillegg til at apper kan kjøre uavhengig av iOS-apper på iPhone i watchOS 6, får Apple Watch også en egen App Store rett på håndleddet. Frem til nå har du måttet laste ned apper via Watch-appen på iPhone.

Apple Watch mangler fremdeles tastatur, men du vil kunne søke etter apper ved hjelp av for eksempel Siri eller Diktering.

Apple åpner dessuten opp for at tredjepartsapper kan strømme lyd via Apple Watch i watchOS 6. Det vil nok føre til at vi får se flere lydbaserte apper som vil fungere uten at du trenger å ha iPhone med deg. Dette var noe Spotify klagde over å ikke ha tilgang på i monopol-anklagene mot Apple til EU.

Søketreff i Siri kan også vise nettstedresultater i sin helhet på Apple Watch.

Nye, men kjente apper

Som nevnt vil watchOS 6 gi en rekke nye apper vi kjenner fra iPhone, som Lydbøker, Taleopptak og Kalkulator. Sistnevnte kommer med en ekstra funksjon for å regne ut tips eller dele regningen når du er på restaurant.

ENDELIG: Taleopptak og Kalkulator er to av appene mange har savnet å ha på sin Apple Watch. Foto: Justin Sullivan/AFP Photo/NTB Scanpix
ENDELIG: Taleopptak og Kalkulator er to av appene mange har savnet å ha på sin Apple Watch. Foto: Justin Sullivan/AFP Photo/NTB Scanpix Vis mer

Nye helsefunksjoner

Apple Watch har alltid dreid seg om helse, og watchOS 6-oppdateringen byr også på flere nyheter på denne fronten.

I Aktivitets-appen på iPhone vil det dukke opp en ny funksjon kalt Aktivitetstrender, som vil gi deg oversikt over ditt aktivitetsnivå over tid, og du kan se om trenden er oppadgående eller nedadgående.

Her er alle de nye funksjonene som kommer til Apple Watch

Helse-appen får også et løft med ny oppsummerende visning med høydepunkter.

Logge mensen

DETALJER: I tillegg til at du kan registrere at du har mensen, kan du også legge til hvor kraftig blødningen er. Foto: Apple
DETALJER: I tillegg til at du kan registrere at du har mensen, kan du også legge til hvor kraftig blødningen er. Foto: Apple Vis mer

Såkalte mensen-apper har det etter hvert blitt en del av, og både Garmin og Fitbit er blant dem som har lansert funksjoner for å logge menstruasjonssyklusen sin.

I watchOS 6 blir det samme mulig med Apple Watch med den nye appen kalt Menstruasjonssyklus. Etter hvert som du loggfører informasjon, vil du få antatt tidspunkt for neste menstruasjon, og den kan også hjelpe deg å holde styr på den fruktbare perioden om du ønsker.

Den samme funksjonaliteten dukker også opp i Helse-appen på iPhone.

Synes du det høres skummelt ut å avgi den type informasjon til Apple, lover de at helseinformasjonen er kryptert, og deles kun om du selv gir tillatelse.

Støymåler

I watchOS 6 får Apple Watch også en desibelmåler. Ved hjelp av den innebygde mikrofonen kan Apple sjekke støynivået rundt deg, og eventuelt varsle deg dersom det blir for høy. Den hverken tar opp eller lagrer lyden, lover Apple.

I en ny app kalt Støy kan du se en desibelmåler som flytter seg i sanntid når støynivået endres. Du kan også få desibelmåleren direkte på urskiven din.

HØRSELSHELSE: Det er begrepet Apple bruker om den nye støymåler-funksjonen i Apple Watch. Foto: Mason Trinca/Reuters/NTB Scanpix
HØRSELSHELSE: Det er begrepet Apple bruker om den nye støymåler-funksjonen i Apple Watch. Foto: Mason Trinca/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

PS: Apple har også lansert noen nye klokkeremmer til Apple Watch, inkludert en ny utgave av sin Pride-klokkerem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer