Samsung DeX, Gear VR, Gear 360

Her er alt Samsung lanserte

Det var ikke bare en ny telefon Samsung kom med onsdag ettermiddag.

LANSERING: Telefonen fikk naturligvis mest oppmerksomhet, men det ble også lansert en del tilbehør. Foto: Gaute Beckett Holmslet
LANSERING: Telefonen fikk naturligvis mest oppmerksomhet, men det ble også lansert en del tilbehør. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med mange andre mobilprodusenter holder også Samsung på med andre ting enn kun håndsett. De lager klokker, nettbrett, TVer og andre dingser – mye av det laget slik at det kan fungere sammen på ulike måter.

Onsdag ettermiddag klokka 17 lanserte Samsung sin nye mobil i toppklassen, men de viste også fram flere andre ting som er på vei til forbrukere.

Vi har laget en liten oversikt over hva de forskjellige produktene er, og hva de gjør.

Se høydepunktene fra mobilmessaVis mer Vis mer Vis mer

#1: Samsung Galaxy S8

Den største nyheten er selvfølgelig det nye flaggskipet S8 og storebror S8+.

Telefonene har fått lengre skjerm og utnytter mer av arealet på forsiden. Fingeravtrykksensoren er flyttet til baksiden, men det er fortsatt en sone nederst på skjermen som er trykkfølsom og fungerer som hjem-«knapp».

Telefonene får en veiledende pris på 7.590 kroner (S8) og 8.490 kroner (S8+). Du kan lese mer om telefonene i denne artikkelen.

MINI-PC: Her er en Galaxy S8 satt i DeX, og telefonen kan dermed brukes som en «vanlig» PC. Helt til høyre på pulten er en DeX slik den ser ut sammenslått. Foto: Gaute Beckett Holmslet
MINI-PC: Her er en Galaxy S8 satt i DeX, og telefonen kan dermed brukes som en «vanlig» PC. Helt til høyre på pulten er en DeX slik den ser ut sammenslått. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer

#2: Samsung DeX

Hvorfor skal du drasse rundt på en datamaskin, når du tross alt har en datamaskin i lomma? Det spørsmålet stilte Samsung, og løsningen deres heter DeX. Det står for Desktop X, og er kort fortalt en docking-stasjon som gjør mobiltelefonen din til en PC.

Ikke helt ulikt Microsofts Continuum, med andre ord.

DeX kommer til Norge samtidig som S8-telefonene, og får en veiledende pris på 1.499 kroner. Her kan du lese mer om DeX.

HÅNDKONTROLL: Fra nå av selges Gear VR med håndkontroll. På bordet ser du også den nye utgaven av Gear 360, som kommer til Norge i løpet av mai. Foto: Gaute Beckett Holmslet
HÅNDKONTROLL: Fra nå av selges Gear VR med håndkontroll. På bordet ser du også den nye utgaven av Gear 360, som kommer til Norge i løpet av mai. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer

#3: Gear VR med håndkontroll

Samsung slapp Gear VR for noen år siden, men da måtte du bruke knappene på siden av visiret for å navigere deg rundt eller kjøpe en ekstern håndkontroll.

Med den nye versjonen følger det med en håndkontroll, som gjør at du kan styre spill og navigere i menyer på en langt bedre måte.

Vi fikk prøve nye Gear VR, og opplevelsen var veldig god. Håndkontrollen var presis, og mange zombier måtte bøte med «livet» i løpet av få minutters spilling.

Gear VR kommer til Norge samtidig som S8-telefonene, og får en veiledende pris på 1.499 kroner.

Håndkontrollen kan også kjøpes separat dersom du har Gear VR fra før, og er kompatibel med telefoner tilbake til S6-serien. Veiledende pris for kun håndkontroll blir 499 kroner.

#4: Gear 360

Da vi testet Gear 360 i fjor høst var konklusjonen at det var lite lommevennlig og at prisen (4.000 kroner på testtidspunktet) ikke samsvarte med kvaliteten.

Nå har 360-kameraet fått en aldri så liten ansiktsløftning, og har blitt både mindre, lettere og billigere. I tillegg kan det nå filme i 4K, og det du filmer kan direktesendes gjennom sosiale medier som Facebook og Youtube.

Ifølge Samsung har også «stitchingen», altså operasjonen som lapper sammen video fra de to vidvinkellinsene til én video, blitt langt bedre i den nye utgaven.

Gear 360 er ikke helt klar for salg i Norge ennå, men ifølge Samsung kommer kameraet til Norge i løpet av mai. Det får en veiledende pris på 2.499 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer