Her er Android-vinnerne

En forsmak på fremtidens mobiltelefoner og programmer.

Her er Android-vinnerne
Publisert
Sist oppdatert

Android er Googles egne mobilplattform, som inneholder operativsystem, mellomvare og enkelte applikasjoner.

Ved hjelp av deres såkalte API (Application Programming Interface) kan hvem som helst utvikle nye programmer. Disse kan dra nytte av en rekke muligheter ved en mobiltelefon, som for eksempel GPS, kamera, 3G og andre ting. Google planlegger å åpne en tjeneste lignende App Store fra Apple, der mobilbrukere som kjører Android kan kjøpe denne type programmer.

For å få litt fart på utviklingen, lovet Google å dele ut veldig mye penger til de utviklerne som klarte å hoste opp de beste applikasjonene, og nå er vinnerne kåret. I en finale med 50 bidrag, fikk 10 deltakere $275.000 hver og 10 deltakere fikk $100.000 hver - en premiepott på nesten 4 millioner dollar, med andre ord.

Her er noen av premievinnerne:

$250.000

Her er Android-vinnerne


cab4me - Smart løsning på taxibestilling. Uansett hvor du befinner deg i verden får du se hvor du er på kartet, hvor nærmeste taxiholdeplass er, og du kan også prikke inn hvor du ønsker å bestille taxi til og bestille på direkten - uten å måtte kunne nummeret først.

GoCart - Lar deg bruke mobilkameraet til å scanne strekkoden. Deretter foretas et søk på nettet slik at du finner ut om du er i ferd med å betale overpris for et produkt og om du kan finne noen bedre priser i nærheten.

Locale - Smart program som forandrer innstillingene (ringelyd, vibrering, tillatte anrop etc.) basert på hvor du er. Hadde undertegnede hatt dette i dag, for eksempel, hadde mine kolleger slippet å høre jodleringetonen min mens jeg var og hentet kaffe.

Softrace - Lar deg arrangere kappløp mot andre, om det så er på sykkel, til fots, med bil, båt eller hva som helst annet. Alle kan se på mobilen hvordan de ligger an, og integrasjon med Google Maps lar deg se på kart hvor du har beveget deg.

$100.000

Piggyback - Igjen er det kartet som utnyttes - med Piggyback får haikere og bilister med ledig plass mulighet til å interagere med hverandre. Bilister angir hvor de skal, hvor mange de har plass til og prisen for å sitte på og se på kartet hvor det står haikere og vice versa. Ved å rate sjåfører og passasjerer blir eventuelle ubehagelige personer luket ut, i hvert fall etter hvert.

Her er Android-vinnerne
Her er Android-vinnerne
Her er Android-vinnerne
PhoneBook 2.0 - Utnytter GTalk for å erstatte SMS-meldinger og lar brukerne poste hvor de er, om de er tilgjengelige og hva slags humør de er i. Telefonen møter MSN, på en måte.

Breadcrumbz - Veibeskrivelser blir mye lettere med bilder. Her kan du ta bilder, kombinere med GPS-informasjon fra mobiltelefonen og sende ruta til venner og kjente.

Dette var noen av vinnerne - du finner hele listen (inkludert finalistene som ikke vant) på denne siden.

Med andre ord går vi en spennende fremtid i møte på mobilfronten. Måten Apple har latt tredjepartsutviklere tjene penger på egenproduserte programmer på har vist seg å være genial, og når Google nå gjør det samme, åpnes det for enda flere muligheter. Apple-utviklerne har et veldig begrenset API å forholde seg til1, og derfor vil det sannsynligvis bli mer moro på Android-plattformen.

1Dette gjelder ikke applikasjoner for telefoner som er jailbreaket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer