Her er Apples nye batterideksel

Skal øke batteritiden med 50 prosent, og har fått knapp som kan starte kameraet selv om telefonen er låst.

MED KNAPP: Apples nye batterideksel gir 50 prosent mer batterikapasitet på iPhone 11-modellene. Foto: Apple
MED KNAPP: Apples nye batterideksel gir 50 prosent mer batterikapasitet på iPhone 11-modellene. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple fikk mye tyn da de i 2015 lanserte et batterideksel til iPhone som ikke akkurat ble oppfattet som lekkert av motepolitiet.

Og vi må medgi – dette dekselet kunne nok fint ha fått plass på lista over ting Steve Jobs neppe ville ha godkjent.

Ny variant - med ny knapp

Men Apple har siden den gang lansert batterideksler til påfølgende iPhone-modeller. Nå er utgaven for iPhone 11-generasjonen klar, og nytt denne gangen er at dekselet nå har fått en knapp på siden.

KLUMP: Slik ser Apples batterideksel ut fra siden. Foto: Apple
KLUMP: Slik ser Apples batterideksel ut fra siden. Foto: Apple Vis mer

Den kan brukes for å starte kameraet selv om telefonen er låst, og fungerer dessuten som utløserknapp, kanskje først og fremst aktuelt når du holder telefonen i landskapsmodus.

Sony har lenge hatt en tilsvarende knapp på de fleste av sine Xperia-telefoner de siste årene, og de fleste Android-telefoner kan hurtigstarte kameraet ved å trykke to ganger på power- eller volum ned-knappen.

Ett trykk på knappen gjør at du tar bilde, og den kan holdes nede for å aktivere QuickTake-funksjonen, som starter videoopptak, altså tilsvarende det å holde utløserknappen inne i kameraappen om du har iOS 13.

50 prosent mer batteri

Apple angir at telefonene vil få 50 prosent mer batteri med dette dekselet, som da tilsier at kapasiteten er i størrelsesorden 2000 mAh på den største utgaven, til iPhone 11 Pro Max.

Dekslet har støtte for trådløs lading og har en overflate av myk silikon på utsiden.

Prislappen er 1299 kroner for alle tre utgavene (iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max) og produktene er tilgjengelig i Apples nettbutikk i hvit, sort og sandrosa – den siste kun til pro-modellene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer