Beats Powerbeats Pro

Her er Apples nye treningspropper

Helt trådløse og med Hei Siri-funksjonalitet.

NYE POWERBEATS: Nå er det kommet et helt trådløst alternativ i Beats' serie med treningsørepropper, Powerbeats Pro. Foto: Beats/Apple
NYE POWERBEATS: Nå er det kommet et helt trådløst alternativ i Beats' serie med treningsørepropper, Powerbeats Pro. Foto: Beats/Apple Vis mer
Publisert

Vi venter fremdeles på vanntette AirPods. Da Apple lanserte andre utgave av sine populære trådløse ørepropper i mars, var dette ikke blant nyhetene - selv om det har gått rykter om at det kommer.

Apple har imidlertid et alternativ for dem som ønsker trådløse ørepropper bedre egnet for trening i sine - eller snarere Beats' nye Powerbeats Pro.

(Apple kjøpte hodetelefon-produsenten Beats i 2014, så alle produkter fra Beats er i praksis fra Apple.)

Powerbeats Pro er til forskjell fra Powerbeats 3, som vi trillet treningkast 5 til i fjor, fullstendig trådløse. Sistnevnte kobles riktignok trådløst til mobilen, men øreproppene er koblet sammen via en ledning.

Kan sitte bedre enn AirPods

Utseendemessig ligner Powerbeats Pro på Powerbeats 3, men de skal være litt mindre og lettere. De festes på øret ved hjelp av en justerbar krok.

KROK: Powerbeats Pro skal sitte ekstra godt under trening takket være ørekroker. Tidligere modeller vi har testet har vært relativt behagelige å bruke. Foto: Beats/Apple
KROK: Powerbeats Pro skal sitte ekstra godt under trening takket være ørekroker. Tidligere modeller vi har testet har vært relativt behagelige å bruke. Foto: Beats/Apple Vis mer

I motsetning til AirPods er Powerbeats Pro såkalt «in-ear», det vil si er at de er av typen med propper med silikontrakt som sitter i øregangen. Sliter du med å få AirPods til å sitte godt i øret, kan dette derfor være et bedre alternativ. Powerbeats Pro kan tilpasses med fire forskjellige silikontrakter.

De byr ikke på støykansellering, men vil nok også være bedre på å holde støy ute enn AirPods på grunn av passformen.

«Hei Siri»

Én ting AirPods og Powerbeats Pro har til felles er at de begge har den samme nye H1-brikken til Apple som byr på raskere tilkobling til iPhone, bedre Bluetooth-forbindelse og muligheten til å aktivere Siri med stemmen.

STØRRE DEKSEL: Ladeetuiet til Powerbeats Pro er større en Airpods' etuiet. Det kan heller ikke lades opp trådløst, som det nyeste etuiet til AirPods. Foto: Beats/Apple
STØRRE DEKSEL: Ladeetuiet til Powerbeats Pro er større en Airpods' etuiet. Det kan heller ikke lades opp trådløst, som det nyeste etuiet til AirPods. Foto: Beats/Apple Vis mer

De har også optiske sensorer for å registrere når øreproppene sitter i ørene dine samt starte og stoppe musikk. Så akkurat som AirPods vil Powerbeats Pro pause musikken hvis du tar en eller begge proppene ut av øret. PowerBeats Pro har imidlertid fysiske knapper for å styre musikk og justere volum.

Vanntette?

Ifølge Apple har Powerbeats Pro en «svette- og vannbestandig design», men hva slags IP-sertifisering de har, oppgis ikke.

Det medfølgende ladeetuiet er imidlertid ikke vanntett. Det lades for øvrig via Lightning, ikke USB-C - men de skal kunne brukes med Android-mobiler.

Når det gjelder batteritid skal Powerbeats Pro holde i ni timer ved musikkavspilling (AirPods skal holde i fem). Med ladeetuiet skal du få totalt 24 timer.

Lydmessig må vi komme tilbake til når vi får produktet inn til test. The Verge fikk imidlertid et godt førsteinntrykk, og mente de hadde både god dynamikk og et bredt lydbilde, samtidig som det er nok bass.

Powerbeats Pro vil koste veiledende 2590 kroner, og blir tilgjengelig i norske butikker i mai. De kommer i fire farger: krem, mose, marineblå og svart.

Til sammenligning koster nye AirPods med trådløst ladeetui 2290 kroner (test av disse kommer snart!).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer