Her er de beste appene til Apple Watch

Få enda mer ut av Apples smartklokke med disse appene.

STORT UTVALG: Det har kommet ganske mange apper til Apples smartklokke etter hvert. Her er våre anbefalinger. Foto: Kirsti Østvang
STORT UTVALG: Det har kommet ganske mange apper til Apples smartklokke etter hvert. Her er våre anbefalinger. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple Watch har blitt enda mer nyttig i Norge nå som den endelig har fått eSIM-støtte. Rett ut av esken kan du gjøre ganske mye med Apples smartklokke, men du får enda flere muligheter om du laster ned en tredjepartsapp eller to.

Men, det en del ræl på App Store.

Vi har derfor samlet sammen Apple Watch-appene vi faktisk bruker.

Først, et lite tips

Installerer du mange apper på din Apple Watch, kan det være lurt å organisere applayouten, slik at de blir enklere å finne. Det gjør du fra Watch-appen på iPhone, under Min klokke > Applayout.

Rydd opp i oversikten ved å trykke og holde på et ikon, for så å dra og slippe det dit du ønsker.

TILPASS LAYOUTEN: Du kan organisere applayouten på iPhone. Det er mulig å gjøre det på klokka også, men vi synes det er enklere herfra. Skjermbilde: Kirsti Østvang
TILPASS LAYOUTEN: Du kan organisere applayouten på iPhone. Det er mulig å gjøre det på klokka også, men vi synes det er enklere herfra. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Jeg har prøvd så godt jeg kan å legge apper i samme kategori rundt hverandre; treningsapper i én klynge, sosiale apper i en annen, Apples apper i en tredje og så videre.

Vi anbefaler også at du ikke har installert mer apper på Apple Watch enn du må.

Når du laster ned en ny app til din iPhone, og den har en tilhørende Apple Watch-app, blir den også installert på klokka. Du finner alle appene nederst i Min klokke-fanen i Apples Watch-app.

Du kan avinstallere en app ved å trykke på den, og så skru av bryteren ved Vis app på Apple Watch.

Beste trenings-app: Strava

Vil du bruke noe annet enn Apples treningsapper på Apple Watch, er Strava et av de beste alternativene. Her kan du naturligvis starte treningsøkter rett fra klokka, og så får du statistikk som tid, gjenomsnittshastighet, avstand og puls mens du holder på.

Last ned:
Strava, App Store, gratis

Beste trenings-app: Seven

En annen trenings-app vi liker til Apple Watch, er Seven Minute Workout. Den fungerer som en personlig trener på håndleddet, hvor du kan sette i gang med korte intervall-baserte treningsøkter med ulike øvelser, avhengig av hva du ønsker å trene. Den sier ifra når en intervall er i gang, og plinger når du skal hvile.

Seven er en personlig trener på Apple Watch. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Seven er en personlig trener på Apple Watch. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Eneste aberet er at appen er abonnementsbasert, og vil koste deg 99 kroner i måneden (du har én ukes gratis prøveperiode, så husk å si opp om du prøver den ut), men det kan være en liten pris å betale for å få hjelp til å komme i form.

Last ned:
Seven, App Store, gratis (men krever abonnement)

Beste skritteller: ActivityTracker/Pedometer++

En av hovedfunksjonene til Apple Watch er at den kan måle din daglige aktivitet. I Aktivitet-appen kan du se hvordan du ligger an, og hver dag er det tre sirkler du må fullføre; én for vanlig bevegelse, én for trening, samt én for å stå oppreist. Etter hvert som du oppnår dagens mål, vil du blant annet få medaljer.

Er skrittelling din greie, vil du kanskje supplere med en egen skritteller-app. Vi liker godt ActivityTracker, fordi den ikke bare viser antall skritt, forbrente kalorier og avstand, men den viser også hvordan dagens innsats er sammenlignet med den siste uka.

ActivityTracker viser dine syv siste dager med skritt. Skjermbilde: Kirsti Østvang
ActivityTracker viser dine syv siste dager med skritt. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Pedometer++ er også en god skrittellings-app, og det beste med denne er at du kan ha den som komplikasjon på urskiven din, og se nøyaktig hvor mange skritt du har gått i løpet av dagen, uten å måtte åpne appen på klokka.

Last ned:
ActivityTracker, App Store, gratis
Pedometer++, App Store, gratis

Beste søvn-app: AutoSleep

I høst fikk Apple Watch endelig innebygd søvnregistrering. Men før Apple kom på banen, fantes det mange tredjepartsapper å bruke for å holde koll på søvnen sin.

Med AutoSleep kan du se hvor mye du sov i natt, og hva som er gjennomsnittet for den siste uka. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Med AutoSleep kan du se hvor mye du sov i natt, og hva som er gjennomsnittet for den siste uka. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

En av våre favoritter er AutoSleep. I motsetning til noen søvn-apper, trenger du ikke å aktivere AutoSleep når du skal legge deg. Du kan bare ha på deg klokka når du legger deg, så vil søvnen din loggføres automatisk. Om morgenen vil du få et varsel med en analyse av hvordan natta har vært. Så kan du åpne appen på iPhone og få en mer detaljert oversikt i fine grafer, og der kan du også legge inn ekstra notater om du ønsker. Utvikleren av AutoSleep har også en egen puls-app kalt HeartWatch om du vil se hvordan pulsen din har vært i løpet av natta.

Last ned:
Autosleep, App Store, 33 kroner

Beste puls-app: HeartWatch/Cardiogram

Du kan bruke Apples Puls-app for å sjekke pulsen din med Apple Watch, men vil du ha den mer detaljerte informasjonen, kan du bruke den overnevnte HeartWatch-appen i stedet.

HeartWatch kan blant annet varsle deg når pulsen din blir for høy. Skjermbilde: Kirsti Østvang
HeartWatch kan blant annet varsle deg når pulsen din blir for høy. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Vi liker den mest på grunn av iPhone-appen, som bryter ned puls-dataene i mobilappen i eksempelvis puls i våken tilstand eller hvilepuls. På iPhone kan du også se puls-informasjon fra treningsøkter. Så kan du også sette opp varsler på Apple Watch for når pulsen din går over eller under et gitt tall. Du kan riktignok sette opp dette i Apples egen Watch-app, men kanskje ønsker du å bruke andre verdier.

Cardiogram er en annen god puls-app til Apple Watch, og denne liker vi særlig fordi den viser frem puls-dataene i fine grafer, også på klokka.

Last ned:
HeartWatch, App Store, gratis
Cardiogram, App Store, gratis

Beste helse-app: WaterMinder

Er du for dårlig til å få i deg nok vann i løpet av dagen? Da kan det være verdt å bruke 55 krone på WaterMinder, som er en app laget spesifikt for å minne deg på å drikke H20.

WaterMinder kan hjelpe deg å bli flinkere å drikke mer vann. Skjermbilde: Kirsti Østvang
WaterMinder kan hjelpe deg å bli flinkere å drikke mer vann. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du legger inn hvor mye du veier og aktivitetsnivået ditt, og så får du servert et dagsmål du skal prøve å oppnå. Du vil få varsler jevnlig i løpet av dagen, og så kan du rett fra varselet legge inn hvor mye vann du drakk - og du kan legge inn forhåndsdefinerte mengder, slik at du bare trenger å trykke på én knapp.

Last ned:
WaterMinder, App Store, 55 kroner

Beste livsstils-app: Streaks

Trenger du hjelp til å innarbeide nye vaner, eller kvitte deg med noen uvaner, finnes det en app for det. Streaks er en gjøremåls-app laget spesielt for å hjelpe deg å få gode vaner.

Streak er en smart app som kan hjelpe deg å få gjort ting i hverdagen. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Streak er en smart app som kan hjelpe deg å få gjort ting i hverdagen. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Her kan du definere opptil 12 forskjellige oppgaver som du bestemmer når du må utføre; det kan være et engangsmål eller noe du må gjøre gjentakende, det være seg daglig, ukentlig eller et gitt antall dager i uka eller måneden.

Streaks er integrert med Apple Helse, så du kan enkelt sette opp helserelaterte mål. Det finnes et utvalg forhåndsdefinerte mål å velge mellom, for eksempel drikke vann, gå i trapper eller redusere sukker-inntaket. Du har også mål som å lese i ti minutter, rydde eller ikke plukke nesen.

Så gjelder det bare å klare å gjennomføre oppgavene, og ikke minst: ikke bryte rekken som oppstår.

Last ned:
Streaks, App Store, gratis

Beste vær-app: CARROT Weather

Eller, skal vi kanskje si morsomste? Det er kjekt å kunne sjekke været på Apple Watch, og du har nok av alternativer i så måte. Apple har en innebygd Vær-app, og så kan du faktisk også bruke Yr.

CARROT Weather er en litt annerledes vær-app. Skjermbilde: Kirsti Østvang
CARROT Weather er en litt annerledes vær-app. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Vi liker dog godt vær-appen CARROT Weather, ikke nødvendigvis fordi den er så mye mer korrekt enn de andre, men fordi værvarslene er langt morsommere. Du kan jo bare se skjermbildet. Appen kan også finne på å le av deg når det regner.

Den har også en fin komplikasjon som ser bra ut på den nye Infograf-urskiva introdusert med Apple Watch Series 4.

Last ned:
CARROT Weather, App Store, 55 kroner

Beste huskelapp-app: Cheatsheet

Cheatsheet er en glimrende liten app hvor du kan lagre små notater med informasjon du bare huske, som et flightnummer, romnummeret på hotellet ditt eller mascaraen du har fått beskjed om å kjøpe på taxfreen eller lignende.

Cheatsheet kan huske viktige ting for deg. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Cheatsheet kan huske viktige ting for deg. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du legger inn notisene på iPhone med et tilhørende ikon, så kan du enkelt slå de opp på Apple Watch. Du kan også legge til nye notiser fra klokka ved hjelp av diktering.

Bare husk å ikke legg inn pinkoden til bankkortet nå da.

Last ned:
Cheatsheet, App Store, gratis

Beste kalkulator-app: Calzy

Apple har endelig laget en kalkulator-app til Apple Watch, selv om du også kan be Siri om å gjøre utregninger for deg. Ønsker du å bruke noe annet, er appen Calzy et godt alternativ.

Calzy gir deg kalkis på klokka. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Calzy gir deg kalkis på klokka. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Den har et pent og enkelt brukergrensesnitt, og du får også se regnestykket ditt under resultatet, noe som er kjekt for oss glemske.

Et annet godt alternativ er PCalc Lite, som blant annet har en egen tips-funksjon, så du bare kan trykke på en knapp for å regne ut tips av summen du har lagt inn.

Last ned:
Calzy, App Store, 33 kroner
PCalc Lite, App Store, gratis

Beste valutakonverterings-app: Elk

Elk gjør det usedvanlig lett å konvertere valuta på Apple Watch. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Elk gjør det usedvanlig lett å konvertere valuta på Apple Watch. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Siri kan brukes til mye på Apple Watch, også konvertering av valuta. Men vil du gjøre jobben manuelt, sjekk ut appen Elk. Den lar det enkelt regne ut valuta ved hjelp av den digitale kronen på Apples smartklokke.

Last ned:
Elk, App Store, gratis

Beste telle-app: Clicker

Står du i døra på et sosialt arrangement, eller har du bare behov for å telle noe? Da bør du laste ned appen Clicker.

Du bare starter den opp, og så er det i grunn bare å begynne å telle. Hver gang du trykker, vil du kjenne en vibrasjon på klokka, så du trenger nesten ikke se på skjermen når du holder på.

Last ned:
Clicker, App Store, gratis

Beste lydopptaks-app: Just Press Record

Det er ganske enkelt å begynne å bruke Just Press Record. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Det er ganske enkelt å begynne å bruke Just Press Record. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Er du også blant dem som kommer på alt det lure du skal skrive når du er ute og går? Derfor digger vi Just Press Record, som gjør det utrolig lett å gjøre lydopptak.

Det er, som navnet selvfølgelig antyder, bare å trykke på opptaksknappen. Du kan høre på de siste opptakene på klokka, de blir også sendt til din iPhone, så du har tilgang på dem derfra. Ekstra kjekt er det at du kan få opptakene transkribert til norsk, og så kan du kopiere teksten til videre bruk.

Last ned:
Just Press Record, App Store, 55 kroner

Beste sporings-app: Deliveries/Leveringer

Appen Deliveries, eller Leveringer som den heter på norsk, har lenge vært en favoritt for å spore pakker på mobilen.

I stedet for å bruke én app til pakker sendt med Posten, en annen app til PostNord-pakkene og så videre, kan vi med Leveringer samle alt på ett sted.

Leveringer er en svært kjekk app i disse juletider. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Leveringer er en svært kjekk app i disse juletider. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Leveringer har selvsagt også en Apple Watch-app, som ikke bare varsler at pakken din er på vei, men du kan også sjekke hvor pakken befinner seg med kart og det hele.

Last ned:
Leveringer, App Store, 55 kroner

Beste Twitter-app: Chirp

Nei, Apple Watch egner seg ikke sånn kjempebra for å sjekke Twitter, men du kan gjøre det, og om du først må, bør du bruke Chirp.

Nyttig Twitter-app til Apple Watch. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Nyttig Twitter-app til Apple Watch. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Chirp er en Twitter-klient spesielt laget for Apple Watch. Du kan bla gjennom tidslinjen, se hva som trender eller sjekke om du har fått noen mentions.

Velger du å oppgradere til Chirp pro, kan du også få muligheten til å lese direktemeldinger samt skrive og svare på tweets.

Last ned:
Chirp, App Store, gratis

Beste fotball-app: Forza Football

Å dra i familieselskap under Liverpool-kamper har blitt mye greiere med Apple Watch. Med varsler fra Forza Football på håndleddet, kan vi få med oss alle målene til Mohamed Salah.

Noe vi liker godt med Forza Football er at den viser bilder av spillere som scorer. Da blir det enklere å kjapt se hva som har skjedd i kampen. Noe annet kjekt er at vi kan gå inn i appen på klokka og legge til andre kamper som vi ikke allerede følger i appen på iPhone.

Last ned:Forza Football, App Store, gratis

Beste spill?

Det er begrenset hvor bra det fungerer å spille på den lille Apple Watch-skjermen, men det finnes faktisk flere artige småspill:

Rules! starter enkelt, men så blir det vanskeligere. Skjermbilde: Kirsti Østvang
Rules! starter enkelt, men så blir det vanskeligere. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer
  • Standland (gratis): Det eneste du trenger å gjøre i dette spillet er å stå. Etter hvert som du oppnår de ulike oppreist-målene, vil du få figurer du kan samle på. De er veldig søte.
  • Rules! (33 kroner): Et hjernetrim-spill hvor du skal sortere kort etter ulike regler - i stigende rekkefølge, etter farge eller plassering og så videre - som du må huske på etter hvert som du går videre. En skikkelig nøtt!
  • Tiny Armies (11 kroner): Et strategi-spill som handler om å knuse fienden ved å flytte styrkene dine rundt på et brett. I starten er det enkelt, men så møter du på ulike hindre som fjell og vann, og da gjelder det å komme seg forbi uten å tape noen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer