Beste mobiltelefon 2018

Her er de beste mobilkjøpene akkurat nå

Her er telefonene du bør putte på ønskelista.

STERK KANDIDAT: Vi har plukket ut de fem telefonene vi synes gir mest for pengene denne julen. Øverst troner Huawei P20 Pro, som du nå får til under 7.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen
STERK KANDIDAT: Vi har plukket ut de fem telefonene vi synes gir mest for pengene denne julen. Øverst troner Huawei P20 Pro, som du nå får til under 7.000 kroner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Året er snart omme, og for mange er det en ny mobiltelefon som troner høyest på ønskelista til jul.

I år har vi sett at de dyreste modellene har blitt enda dyrere, og det har nok fått mange til å ta et pust i bakken og tenke seg om en ekstra gang. For det er ikke til å stikke under stol at du kan få telefoner som er nesten like gode for halve prisen.

Spesielt er det Apple som fører an. For den gjeveste modellen, iPhone Xs Max med 512 GB lagringsplass, må du nå ut med nesten 17.000 kroner, og ifølge ryktene vil Samsungs utbrettbare mobiltelefon passere 20.000-kronersmerket når den kommer i salg neste år. For den prisen kan man få ganske fine telefoner til alle i familien.

Så – her er mobilkjøpene vi mener gir deg svært høy valuta for pengene denne jula:

Huawei P20 Pro

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

P20 Pro er ett av to flaggskip fra Huawei i år og ble lansert i april. Siden den gang har prisen sunket fra 8.500 kroner til under 7.000-kronersmerket, og på Black Friday kunne man få den til vanvittige 4.990 kroner.

– Aldri før har det vært mulig å ta slike bilder i mørket, hevdet vi da vi testet den, og det Huawei har klart med trippelkameraene sine i år er rett og slett svært imponerende, der du kan ta bilder med flere sekunders lukkertid, håndholdt, uten at det blir uskarpt.

P20 Pro har også en flott skjerm med tynne rammer, et stort batteri som lades lynraskt og oppleves ellers som en svært kjapp og fin telefon. Den er også vanntett og kan brukes som en «PC» om du kobler den til en TV.

>> Les testen: Huawei P20 Pro

Samsung Galaxy S9+

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den største av S9-modellene koster en tusenlapp mer kontra lillebror, men kan også skilte med større batteri, mer arbeidsminne og et ekstra kamera på baksiden, som er meget godt egnet til å ta portrettbilder med.

Galaxy S9+ kan skilte med en av markedets absolutt beste mobilskjermer, lagringsplassen kan utvides med minnekort og telefonen er vanntett. Den er også blant Android-telefonene med høyest ytelse.

Og er du blant dem som fortsatt sverger til kablede hodetelefoner, er det nå så å si bare Samsung igjen blant de store produsentene som leverer toppmodeller med 3,5 mm-utgang. Se imidlertid opp for ytterligere prisdropp når S10-modellene lanseres, sannsynligvis i mars, selv om prisen allerede har sunket med 3.000 kroner siden lansering.

>> Les testen: Samsung Galaxy S9+

OnePlus 6

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Denne telefonen har hatt en svært god pris helt siden lansering – her får du en telefon som spesifikasjonsmessig er praktisk talt identisk med modellene som kostet 8-9000 kroner ved lansering, men til en langt hyggeligere pris. Og så koster det bare en ekstra femhundrelapp å hoppe fra 64 til 256 GB lagringsplass.

Telefonen imponerer med silkemyk flyt i operativsystemet, tynne rammer rundt skjermen, en ladeløsning som er veldig kjapp og et ålreit dobbeltkamera på baksiden. Dessuten er produsenten kjent for raske oppdateringer, der denne telefonen var blant de aller første som fikk den nye Android Pie-oppdateringen i høst.

>> Les testen: OnePlus 6

Honor 10

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Huaweis dattermerke, Honor, kom også med en meget god telefon i år i Honor 10. Den koster nå under 3.800 kroner i flere nettbutikker og må derfor sies å være mye for pengene.

Her får du riktignok ikke trippelkameraet fra P20 Pro og Mate 20 Pro, men fortsatt får du en lekker telefon med tynne rammer, en glassbakside med ulike fargesjatteringer, to kameraer på baksiden med støtte for portrettmodus og forholdsvis rask maskinvare. Lademessig går det unna - vi kom fra 0-99 prosent på en time blank, som er noe av det raskeste vi har registrert noen gang.

Merk dog at telefonen ikke er vanntett og at den «bare» har 64 GB lagringsplass. Dessverre er prishoppet opp til det doble uforholdsmessig stort.

>> Les testen: Honor 10

Motorola Moto G6 Plus

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Motorolas G-serie har lenge vært en favoritt i den rimeligere prisklassen, og det gjelder også for årets G6-modeller.

Med en prislapp på snaue 2.500 kroner får du en delikat telefon designmessig, som ligger godt i hånda og har bakside av glass.

Maskinvaremessig går man naturligvis litt ned i denne prisklassen, men med mindre du spiller de heftigste spillene på mobilen, tipper vi at du vil bli fornøyd her uansett. Det samme gjelder på kamerafronten – du finner riktignok to av dem på baksiden, men resultatene blir ikke like bra som på de beste.

Men den koster altså en fjerdedel av de dyreste telefonene og er egentlig god nok for de fleste av oss.

>> Les testen: Motorola Moto G6 Plus

Hva synes du? Er toppmodellene verdt så mye mer, eller kommer du til å holde deg unna de aller dyreste neste gang? Vi hører fra deg i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer