5G i Norge

Her er de første «fremtids­mobilene»

De får lynrask mobildata - men nettet må du vente på.

5G: I år kommer 5G-mobilene, men det er ikke før neste år at du får ordentlig nytte av dem i Norge. Foto: Samsung
5G: I år kommer 5G-mobilene, men det er ikke før neste år at du får ordentlig nytte av dem i Norge. Foto: Samsung Vis mer
Publisert

Før jul annonserte både Telia og Telenor at de har startet testingen, såkalte pilotprosjekter, for det kommende 5G-mobilnettet i Norge, og forrige måned kunngjorde Ice at også de er godt i gang med forberedelsene.

På tross av dette, må du nok vente en god stund før du kan dra nytte av de potensielt forrykende surfehastighetene 5G fører med seg. Først må 5G-nettet være på plass, og så er du også nødt til å ha en smarttelefon som støtter teknologien.

Mens 5G-nettet trolig ikke blir kommersialisert i Norge før neste år, det er i hvert fall det de tre nevnte mobiloperatørene sier, er 5G-mobilene allerede på vei. Under mobilmessen MWC i Barcelona forrige uke, var det flere produsenter som viste frem produkter med nestegenerasjons mobilnettverk.

Samsung Galaxy S10 5G

Av de annonserte 5G-mobilene, er det nok Galaxy S10 5G som er mest interessant for nordmenn. Galaxy-serien har allerede en høy stjerne blant norske forbrukere, og S10 5G er pakket med de beste funksjonene til lillebroren, S10 Plus.

Det vil si at mobilen har en fantastisk AMOLED-skjerm, et ganske godt kamera, høy ytelse, (reversert) trådløs lading og mye annet snadder, i tillegg til 5G-hastigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer