Her er de nye smartklokkene

Mens vi venter på Apple Watch, her er hva konkurrentene har å tilby på starten av året.

ÅRETS FØRSTE: Ikke nyfødte barn, men nyfødte smartklokker. Kan noen av disse slå an? Foto: Produsent / Kirsti Østvang
ÅRETS FØRSTE: Ikke nyfødte barn, men nyfødte smartklokker. Kan noen av disse slå an? Foto: Produsent / Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ha-på-dingser var den store teknotrenden i 2014, og fortsetter å være det i 2015. På årets CES-messe florerer det av teknologi du skal bære på kroppen, særlig rundt håndleddet.

Apple Watch ventes å bli en av de største nyhetene på smartklokke-fronten, og siden selskapet ikke er tilstede på den store teknologimessa i Las Vegas, er det ingen bedre anledning for konkurrentene å komme dem i forkjøpet.

Vi har samlet sammen noen av de mest interessante smartklokkene lansert på CES 2015.

LES OGSÅ: Dingsene vi gleder oss til i 2015

Alcatel OneTouch Watch

Alcatel OneTouch er muligens et ukjent navn for de fleste, men er et kinesisk selskap som satser på billige smarttelefoner. Nå debuterer de imidlertid med en smartklokke, som går under det ikke-oppsiktsvekkende navnet Watch.

«Dette er ikke en klokke, dette er et vindu til min verden», lyder det i pressematerialet til Alcatel OneTouch, men i virkeligheten dreier det seg om en ganske så vanlig smartklokke. Rund og lekker, ikke helt ulik Motorolas Moto 360.

Du kan motta forhåndsvisninger av epost, meldinger, oppdateringer fra sosiale medier og så videre, på håndleddet. Du kan også bruke den som fjernutløser til mobilkameraet, styre musikken på telefonen samt holde oversikt over dine daglige aktiviteter. Ellers kan den måle puls, men er ikke utstyrt med GPS, så du får ikke loggført treningsøktene på et kart. Den er imidlertid vanntett ned til én meter.

MEN, ER DET IKKE...: Neida, det er ikke Moto360, men Alcatel OneTouch Watch.  Foto: ALCATEL ONETOUCH
MEN, ER DET IKKE...: Neida, det er ikke Moto360, men Alcatel OneTouch Watch. Foto: ALCATEL ONETOUCH Vis mer


Til tross for at Alcatel OneTouch lager Android-telefoner, kjører ikke deres nye smartklokke Android Wear, men et egetprodusert operativsystem. Og den kan brukes med både Android-telefoner og iOS-enheter.

Klokka har ellers et batteri på 210mAh som skal holde i mellom to til fem dager, ifølge produsenten.

OneTouch Watch kommer i en rekke forskjellige varianter med fire klokketyper. Prisen er foreløpig ikke kjent, men Alcatel påstår den vil bli "en brøkdel av konkurrentene". Om den kommer til Norge, gjenstår også å se.

Dinside tester smartklokker

Withings Activité Pop

Withings' uvanlige smartklokke Activité er ennå ikke i salg, men nå er allerede en billigere og enklere variant kalt Activité Pop lansert.

Som sin storebror ser Activité Pop heller ikke ut som en smartklokke, og har helt vanlige analoge visere i stedet for skjerm. Den har imidlertid andre materialer, med plastremmer i stedet for skinn. Klokka kan registrere både aktivitet og søvn, og den kan automatisk gjenkjenne både løping og svømming. Den snakker ikke med mobilen på noe vis, og sånn sett er den mer et treningsarmbånd med klokke på.

INGEN SKJERM: Withings Activité Pop er ikke som smartklokker flest. De vanlige viserne forteller deg hvor mye klokka er, mens den lille indikerer hvor mye av dagens aktivitetmål du har oppnådd. Foto: WITHINGS
INGEN SKJERM: Withings Activité Pop er ikke som smartklokker flest. De vanlige viserne forteller deg hvor mye klokka er, mens den lille indikerer hvor mye av dagens aktivitetmål du har oppnådd. Foto: WITHINGS Vis mer


Som vekkerklokke kan den også vekke deg ved å vibrere, slik at du slipper å vekke den ved siden av deg, på samme måte som Sony Smartband og Fitbit Flex.

Mens enkelte smartklokker må lades opptil flere ganger i uka, bruker Activité Pop et vanlig klokkebatteri, og ved hjelp av den strømgjerrige Bluetooth Low Energy-teknologien, oppgir Withings åtte måneders battertid før batteriet må byttes ut.

Withings Activité Pop vil koste rundt 149 dollar, cirka 1.100 kroner, og kommer i salg i USA i begynnelsen av februar. Norsk tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent. Storebror kommer til å koste 390 dollar, rundt 2.900 kroner.

LES OGSÅ: Vi har prøvd LGs runde smartklokke

Garmin Vivoactive

Helse og trening ser ut til å bli en viktig funksjon i mange smartklokker, ikke at det er helt nytt. Garmin har lenge vært i markedet for sportsklokker, så det er bare naturlig at de nå kaster seg inn i smartklokke-racet. Deres nykommer Vivoactive er myntet på aktive brukere som også ønsker varsler fra telefonen på håndleddet.

Garmin Vivoactive er ustyrt med GPS, og kan spore aktiviteter som løping, sykling, svømming og golf, om enn ikke like nøyaktig som en av selskapets dedikerte sportsklokker, som kommer sensorer som høydemåler, barometer og kompass.

Den har ikke innebygd pulsmåling, men den kan kobles opp mot eksterne løsninger. Den skal også være vanntett ned til 50 meter.

SMART OG SPORTY: Garmin Vivofit ser ut som en fin smartklokke for den treningsglade. Foto: GARMIN
SMART OG SPORTY: Garmin Vivofit ser ut som en fin smartklokke for den treningsglade. Foto: GARMIN Vis mer


Vivoactive har en firkantet fargeskjerm, hvor det i tillegg til aktivitetssporing er mulig å sjekke varsler, kalenderen og været. Det skal også være mulig laste ned tredjepartsapper, klokkefjes og widgets gjennom Garmins Connect IQ-plattform. Batteritida anslås til tre uker, eller ti timer med GPS aktivert.

Vivoactive kommer i salg i løpet av årets første kvartal og vil koste 250 dollar, cirka 1.800 kroner, for den vanlige utgaven, og 350 dollar, rundt 2.600 kroner, med pulsmåler inkludert.

LES OGSÅ: Hvorfor er det så få som kjøper smartklokker?

Wellograph

Wellograph ringer nok heller mange bjeller her til lands, men har det siste året gjort seg bemerket på takket være sin lekre smartklokke med samme navn. Det er vel mer et treningsarmbånd med skjerm, og kan spore aktivitet og måle puls, og viser frem statistikken i form av grafer i stedet for bare tall. Den byr ikke på varsler fra telefonen og den slags.

Wellograph er definitivt elegant, i rustfritt stål og med skinnrem, og har dessuten en skjerm av såkalt safirglass, som er nærmest uknuselig. Den er også vanntett ned til 50 meter.

Batteriet er på 210mAh, og batteritiden skal være sju dager med normal bruk. Den lades via en magnetisk ladedokk, og skal være kompatibel med både Android, iOS og Windows Phone.

Wellograph kommer i salg i april til en pris på 300 dollar, omlag 2.300 kroner.

FARGEFIN: Wellograph frir definitivt til de motebevisste smartklokke-brukerne blant oss. Foto: WELLOGRAPH
FARGEFIN: Wellograph frir definitivt til de motebevisste smartklokke-brukerne blant oss. Foto: WELLOGRAPH Vis mer


Sony SmartWatch 3 i rustfritt stål

Sonys Android Wear-klokke, SmartWatch 3, har fått et nytt familiemedlem. I tillegg til den originale plast-utgaven, kommer den nå også i rustfritt stål. Siden den bruker Googles smådings-OS, gir den deg varsler og annet fra telefonen.

Sonys smartklokke har for øvrig også innebygget GPS, så du kan bruke den til å spore treningsøktene dine utendørs uten at du trenger å ha mobilen med deg. Den har ikke pulsmåler, men er vanntett ned til 1,5 meter i inntill 30 minutter.

MANGE VARIANTER: Sonys SmartWatch 3 kommer med remmer i både plast og stål. Foto: SONY
MANGE VARIANTER: Sonys SmartWatch 3 kommer med remmer i både plast og stål. Foto: SONY Vis mer

Stålutgaven av SmartWatch 3 blir tilgjengelig i februar, men norsk pris er foreløpig ikke kjent.


Har vi gått glipp av noen smartklokke-lanseringer på CES? Tips oss gjerne på epost!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer