iPad

Her er den nye iPad-en

Ingen ny iPad Pro på menyen i år, men en ny billigmodell er på vei.

NY IPAD: Foto: Stephen Lam/Reuters
NY IPAD: Foto: Stephen Lam/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples «billig-iPad» til rundt 3000 kroner er den mest populære iPad, og nå oppdateres den blant annet med større skjerm. Størrelsen økes fra 9,7 til 10,2 tommer.

Prisen er den samme: 329 dollar i USA.

Den nye iPad-modellen er kompatibel med Apples Keyboard og førstegenerasjon Apple Pencil, men altså ikke den nye som fungerer med iPad Pro. iPad-en er også oppdatert med brikkesettet A10 Fusion, som først ble introdusert med iPhone 7 og iPhone 7 Plus i 2016, og som faktisk er hakket svakere enn A10X-brikken som sitter i den første iPad Pro-modellen.

Lightning eller USB-C?

En ting som Apple faktisk ikke snakket om, er hvilken kontakt den nye iPad-en har. Er det Lightning eller USB-C? Dog nevnte Apple at nettbrettet har støtte for førstegenerasjon Pencil, noe som tyder på at også denne iPad-en har Lightning.

Oppdatert: iPad-en har Lightning-kontakt.

Samtidig er det kjent at iPad-en har Touch ID og ikke Face ID slik som Pro-modellene. Dette trolig for å holde prisnivået nede.

iPad 10,2 blir tilgjengelig i fargene sølv, stellargrå og gull 30. september. Prisen starter på 3990 kroner, det er modellen på 128 GB med WiFi. iPad med WiFi og SIM-kort og samme lagringskapasitet starter på 5490 kroner.

Smart Keyboard har en prislapp på 1690 kroner, Pencil 999 kroner og Smart Cover-deksler starter på 429 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer