iPad

Her er den nye iPad-en

Ingen ny iPad Pro på menyen i år, men en ny billigmodell er på vei.

NY IPAD: Foto: Stephen Lam/Reuters
NY IPAD: Foto: Stephen Lam/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples «billig-iPad» til rundt 3000 kroner er den mest populære iPad, og nå oppdateres den blant annet med større skjerm. Størrelsen økes fra 9,7 til 10,2 tommer.

Prisen er den samme: 329 dollar i USA.

Den nye iPad-modellen er kompatibel med Apples Keyboard og førstegenerasjon Apple Pencil, men altså ikke den nye som fungerer med iPad Pro. iPad-en er også oppdatert med brikkesettet A10 Fusion, som først ble introdusert med iPhone 7 og iPhone 7 Plus i 2016, og som faktisk er hakket svakere enn A10X-brikken som sitter i den første iPad Pro-modellen.

Lightning eller USB-C?

En ting som Apple faktisk ikke snakket om, er hvilken kontakt den nye iPad-en har. Er det Lightning eller USB-C? Dog nevnte Apple at nettbrettet har støtte for førstegenerasjon Pencil, noe som tyder på at også denne iPad-en har Lightning.

Oppdatert: iPad-en har Lightning-kontakt.

Samtidig er det kjent at iPad-en har Touch ID og ikke Face ID slik som Pro-modellene. Dette trolig for å holde prisnivået nede.

iPad 10,2 blir tilgjengelig i fargene sølv, stellargrå og gull 30. september. Prisen starter på 3990 kroner, det er modellen på 128 GB med WiFi. iPad med WiFi og SIM-kort og samme lagringskapasitet starter på 5490 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer