iPhone X, iPhone 8/Plus, Apple TV 4K og Apple Watch Series 3

Her er det Apple lanserte i kveld

Akkurat som forventet.

HELT NY IPHONE: IPhone X har heldekkende skjerm og Face ID. Se noe av et som er nytt ved denne smarttelefonen her. Apple selv kaller det «framtidas smartelefon«. Video: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi traff på en prikk på spådommene våre tidligere i dag vedrørende hva Apple ville lansere i kveld.

Under pressekonferansen oppdaterte vi fortløpende, så hvis du vil se alle notatene våre underveis, kan du se dem bak lenka du nettopp passerte.

Men her er sammendraget:

iPhone X

iPhone X («iPhone ten») blir den nye toppmodellen. Den har 5,8 tommer stor skjerm med svært tynne rammer, og kanskje mest oppsiktsvekkende er at hjemknappen er borte.

Her er det Apple lanserte i kveld

Nå er det nemlig Face ID som gjelder – med en rekke avanserte sensorer i front, lager iPhone X en 3D-modell av ansiktet ditt som skal være praktisk talt umulig å bløffe.

Her er det Apple lanserte i kveld

Oppsettet gjør også at du kan ta portrettbilder med uskarp bakgrunn også med frontkameraet, slik vi kjenner det fra iPhone 7 Plus.

Her er det Apple lanserte i kveld

Nytt for telefonene med to kameraer (X og 8 Plus) er også at du kan sette på kunstig belysning av den du tar bilde av – som om det ble gjort i et fotostudio.

Uten hjemknapp blir det også nye snarveier for å navigere på telefonen. Du kan sveipe opp fra bunnen for å komme til hjemskjermen, og holde fingeren nede halvveis mens du sveiper opp for å bytte programmer.

Du kan se det i aksjon her:

SLIK FUNGERER DEN: Se en gjennomgang av hvordan iPhone X fungerer. Video: Apple Vis mer

De avanserte kameraene i front gir deg også mulighet til å lage animoji – animerte emoji-figurer.

Her ser du hvordan det ble demonstrert:

Vis mer Vis mer

Ellers er de nye iPhone-modellene drevet av Apples nye A11 Bionic-prosessor, med stort fokus på utvidet virkelighet (AR) der det nok kommer en rekke spill og apper fremover. Blant annet viste Apple at du kunne sitte på tribunen på en baseballkamp, peke telefonen mot banen og se navnet på ulike spillere.

Her er det Apple lanserte i kveld

iPhone X (og de nye 8-modellene) får dessuten støtte for trådløs lading, og Apple viste frem en fremtidig ladematte som flere enheter kan legges på, inkludert iPhone, Apple Watch og Airpods.

Prisen blir imidlertid høy. 64 GB-utgaven koster 10.990, og Apple tar svimlende 12.690 for 256 GB-utgaven. Forhåndsbestillingen starter 27. oktober klokka 09:01, for å være nøyaktig.

iPhone 8 og 8 Plus

Apple hoppet som forventet over 7s-modellene og 8 og 8 Plus blir da arvtakerne etter 7-modellene.

IPHONE 8: Apple lanserte flere iPhoner i dag. I tillegg til iPhone X, ble også iPhone 8 og 8 Plus lansert. Video: Apple Vis mer Vis mer

De får den samme A11-prosessoren som i iPhone X, men uten det fancy kameraoppsettet i front, så her lever hjemknappen videre. De får imidlertid støtte for trådløs lading, og True Tone, som betyr at fargene på skjermen endrer seg basert på lyset fra omgivelsene (gjelder også iPhone X). Det har vi til nå bare sett i iPad Pro.

Kameraene har fått større sensor enn tidligere og baksiden er nå av glass.

Forhåndsbestilling starter 15. september. 7.790 for iPhone 8 med 64 GB og 8.890 for Plus-utgaven med 64 GB. Altså dobbelt så mye lagringsplass som 7-serien, men 500 kroner ekstra. 256 GB koster 1.700 kroner ekstra.

Apple TV 4K

Endelig kommer 4K-støtte til Apple TV, og også støtte for HDR.

En gledelig nyhet er at du da kan leie og kjøpe filmer med 4K HDR, og det skal koste det samme som eksisterende HD-utgaver.

Foto: Apple
Foto: Apple Vis mer

Og enda en godbit: Filmer du har kjøpt i HD blir automatisk oppgradert til 4K HDR uten ekstra kostnad.

Nye Apple TV koster 1899 og 2099 for henholdsvis 32 GB og 64 GB. De kan bestilles fra 15. september, altså allerede på fredag.

Apple Watch Series 3

Apple viste også frem sin nye smartklokke, som nå kommer med 4G-støtte slik at du kan bruke den helt uten en iPhone i nærheten.

Foto: Apple
Foto: Apple Vis mer

Den baserer seg på eSIM - et programmerbart SIM-kort som gir klokka samme telefonnummer som telefonen. Du kan ringe og motta samtaler direkte på klokka, og den lar deg også strømme 40 millioner sanger fra Apple Music.

Batteritiden er fortsatt oppgitt til "all day", så her ble det ingen store forandringer, men en nyhet er at klokka nå har et barometrisk altimeter, slik at den også vet hvor høyt over havet den befinner seg.

Med kraftigere prosessor innabords, kan Siri også snakke tilbake til deg når du spør henne om ting. Du kan dessuten svømme med den, både i saltvann og i basseng.

Prisen er 3590 kroner her til lands, men merk at det er versjonen uten 4G-støtte. Den kommer nemlig ikke før senere, så om det er viktig må du smøre deg med tålmodighet.

iOS 11 19. september

Til slutt – for deg som venter på oppgraderingen til iOS 11, kommer den neste tirsdag, etter hele 10 betaversjoner.

Her kan du lese om noe av det som er nytt:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer