Instagram Reels

Her er Facebooks nye TikTok-kopi

Rapper funksjon fra nok en konkurrent. - Blåkopi, sier kritikerne.

NY FUNKSJON: Nå finnes det enda en måte å lage videoer på i Instagram, kalt Reels. Det er i praksis en litt enklere utgave av TikTok. Foto: Instagram
NY FUNKSJON: Nå finnes det enda en måte å lage videoer på i Instagram, kalt Reels. Det er i praksis en litt enklere utgave av TikTok. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor spenning knyttet til om USA kommer til å forby TikTok eller ikke, og hva det i så fall vil bety for oss i Norge. Sånn sett kunne ikke timingen for lanseringen Instagrams nye TikTok-konkurrent, Reels, kommet på et bedre tidspunkt.

Med Instagram Reels kan du lage korte videoer (opptil 15 sekunder) med musikk, filtre og effekter. De kan deles med venner, men andre kan også oppdage dine «reels» via utforsker-fanen.

- Blåkopi

- Og jeg må si, Reels ligner ganske mye på TikTok, skriver Stephanie McNeal i sin omtale på BuzzFeed.

- Nesten en blåkopi av TikTok, skriver CNN Business.

Ifølge The Verge mener imidlertid Instagrams produktsjef, Robby Stein, at de to produktene ikke er helt like. Den store forskjellen er åpenbart at TikTok er sin helt egen app, mens Reels bare er en funksjon inne i Instagram sammen med de øvrige funksjonene i appen.

Reels-videoer havner som nevnt i utforsker-fanen i Instagram, men når du først er inne her, kan du scrolle gjennom nye videoer nedover som du gjør i TikTok.

TikTok har også flere funksjoner enn Reels, ifølge Buzzfeed. For eksempel kan du ikke lage «duets» med andre sine videoer som du kan i TikTok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer