Skann gamle bilder med mobiltelefonen

Her er Googles nye app – Fotoskanner

Smart teknologi gjør at refleksjoner fjernes fra bildene, men hvordan fungerer det i praksis?

GJØR PAPIRBILDER DIGITALE: Googles nye Fotoskanner-app gjør det enkelt å skanne de gamle papirbildene. Foto: Pål Joakim Pollen
GJØR PAPIRBILDER DIGITALE: Googles nye Fotoskanner-app gjør det enkelt å skanne de gamle papirbildene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Tidligere i år skrev vi om iOS-appen Unfade, som gjorde det veldig enkelt å bruke mobiltelefonen som bildeskanner.

Nå har Google sluppet en tilsvarende app, som er tilgjengelig både for iOS og Android. Den heter ganske enkelt Fotoskanner og er gratis (Unfade koster 55 kroner).

Enkel i bruk

Alt du trenger å gjøre for å skanne et bilde er å legge det på bordet for så å holde kameraet over. Når du trykker på knappen, vises fire punkter i bildet som du skal sikte på etter tur. Du trenger ikke å trykke mellom hver gang; kun sørge for at disse kommer inni sirkelen på midten av bildet.

Grunnen til at du må gjøre det på denne måten er at eventuelle refleksjoner da flytter på seg mellom hver gang, slik at Google kan bruke sine smarte algoritmer på å fjerne dem.

Når de fire bildene er tatt, vil appen automatisk beskjære bildet slik at du slipper å få med noe av bordplaten under. Perspektivet korrigeres også, så du trenger ikke å bekymre deg om å måtte holde telefonen helt i plan med bildet.

Bildene du har skannet kan du selvsagt laste opp direkte til Googles bildetjeneste, Google Foto, etterpå. Der byr selskapet på ubegrenset lagringsplass gratis dersom du klarer deg med 16Mp bilder og 1080p video.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer