Google Gboard gjør selfien til personlig emoji

Her er Googles svar på Bitmoji

Ta en selfie og få en miniutgave av deg selv.

IKKE DE SØTESTE VI HAR SETT: Google lanserer ny personlig emoji-funksjon i sitt mobiltastatur, Gboard. De er langt i fra så søte som Bitmoji-er eller Apples Memoji. Foto: Kirsti Østvang
IKKE DE SØTESTE VI HAR SETT: Google lanserer ny personlig emoji-funksjon i sitt mobiltastatur, Gboard. De er langt i fra så søte som Bitmoji-er eller Apples Memoji. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emojier er populært som aldri før, og nå har også personlige emojier, altså emojier som «likner» på deg selv, blitt en trend.

Den Snapchat-eide appen Bitmoji var blant de første til å tilby dette, og siden har blant andre Samsung fulgt etter med sine «AR-humørikoner».

Til høsten kommer iOS 12 med såkalte «Memojier», som er da den personaliserte utgaven av selskapets animerte emojier, «Animoji» (henger du fortsatt med?).

Google introduserer Minier

Nå vil også Google være med på leken. I, den for øvrig glimrende, tastatur-appen Gboard introduserer de nå en ny funksjon kalt «Minier», som beskrives som et klistremerke basert på deg.

Google lanserte Minier som selfie-klistremerker i fjor, men da i den relativt lite brukte og nå nedlagte chatte-appen Allo.

Ifølge Engadget lages klistremerkene visstnok med en kombinasjon av maskinlæring, nevrale nettverk og illustrasjoner av kunstnere.

FRA SELFIE TIL EMOJI: Her er resultatet da vi prøvde Gboards nye Minier-funksjon. Vi kan tilpasse emojien ytterligere om vi ønsker. Det gjør vi. Skjermbilde: Kirsti Østvang
FRA SELFIE TIL EMOJI: Her er resultatet da vi prøvde Gboards nye Minier-funksjon. Vi kan tilpasse emojien ytterligere om vi ønsker. Det gjør vi. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Slik gjør du

APPLE VS. GOOGLE: Slik ser det ut når vi skal ta i bruk en Google Mini-emoji i Apples meldingsapp. Her ser dere for øvrig også hvordan Apples kommende Memoji ser ut. Skjermbilde: Kirsti Østvang
APPLE VS. GOOGLE: Slik ser det ut når vi skal ta i bruk en Google Mini-emoji i Apples meldingsapp. Her ser dere for øvrig også hvordan Apples kommende Memoji ser ut. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Det fungerer ved at du tar en selfie, og så lages en Mini basert på hvordan du ser ut. Når prosessen er ferdig, kan du enten lagre resultatet eller tilpasse din emoji som du måtte ønske.

Du får deretter 100 forskjellige klistremerker i to forskjellige stiler, kalt Bold og Sweet. Flere skal komme etter hvert, lover Google.

Du tar de i bruk ved å trykke på emoji-tegnet når du bruker Google-tastaturet. Derfra trykker på klistremerke-knappen, for deretter å velge ønsket klistremerke, som kopieres til utklippstavla. Til slutt er det å lime det inn i en samtale, og sendes det av gårde som et bilde.

Og om det likner? Veeel … Bold-varianten likner skremmende mye på South Park-karakterer, og det er ikke nødvendigvis en bra ting.

Googles Gboard-app er tilgjengelig gratis for både Android og iOS.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer