Her er iPhone 12 dyrest

Noen land er enda dyrere enn Norge.

DYR: Du må ut med nesten 18.000 kroner for å kjøpe den aller gjeveste varianten av iPhone 12 Pro Max i Norge. Foto: Apple
DYR: Du må ut med nesten 18.000 kroner for å kjøpe den aller gjeveste varianten av iPhone 12 Pro Max i Norge. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka lanseres de to siste av de totalt fire nye iPhone-modellene, der den dyreste av dem, iPhone 12 Pro Max, koster 17.890 kroner om du går for varianten med mest lagringsplass - 512 gigabyte.

Dyrest i Brasil

Det brasilianske nettstedet Tecnoblog har sjekket prisene på akkurat denne modellen rundtom i verden. Av landene de har sjekket, er Brasil klart dyrest, der den gjeveste iPhone-modellen koster hele 22 920 kroner om vi regner med dagens kurs, altså 28 prosent mer enn den koster i Norge

På plassen bak finner vi India (19 520 kroner), mens Italia på tredje plass i Tecnoblogs undersøkelse faktisk er bitte litt billigere enn Norge. Det er med andre ord langt fra alle land som er med i prisundersøkelsen.

Billigst i hjemlandet

Rimeligst er telefonen i USA (New York), der den koster 13 750 kroner når man inkluderer merverdiavgiften. Den varierer fra stat til stat i USA, og i New York utgjør den snaue ni prosent (25 prosent i Norge). Prisforskjellen utgjør ganske nøyaktig 4.000 kroner kontra norsk pris.

Tar vi en kikk på prisene i resten av Norden, ser vi at 512 GB-utgaven av iPhone 12 Pro Max koster følgende (omregnet til norske kroner):

Norge: 17 890 kroner
Sverige: 18 686 kroner
Danmark: 17 728 kroner
Finland: 17 346 kroner

Derfor er den dyrest i Brasil

Macworld poengterer at iPhone kan vise seg å bli enda dyrere i Argentina når den slippes der, siden prisnivået i Argentina tradisjonelt er høyere enn i Brasil.

Både i Brasil og India legges det på vesentlige avgifter på produkter som ikke produseres i landet. I tillegg nevnes det at plutselig inflasjon er ganske vanlig i Brasil, og at Apple og andre produsenter derfor velger å sette prisene ganske høye i utgangspunktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer