Her er iPhone 12 dyrest

Noen land er enda dyrere enn Norge.

DYR: Du må ut med nesten 18.000 kroner for å kjøpe den aller gjeveste varianten av iPhone 12 Pro Max i Norge. Foto: Apple
DYR: Du må ut med nesten 18.000 kroner for å kjøpe den aller gjeveste varianten av iPhone 12 Pro Max i Norge. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka lanseres de to siste av de totalt fire nye iPhone-modellene, der den dyreste av dem, iPhone 12 Pro Max, koster 17.890 kroner om du går for varianten med mest lagringsplass - 512 gigabyte.

Dyrest i Brasil

Det brasilianske nettstedet Tecnoblog har sjekket prisene på akkurat denne modellen rundtom i verden. Av landene de har sjekket, er Brasil klart dyrest, der den gjeveste iPhone-modellen koster hele 22 920 kroner om vi regner med dagens kurs, altså 28 prosent mer enn den koster i Norge

På plassen bak finner vi India (19 520 kroner), mens Italia på tredje plass i Tecnoblogs undersøkelse faktisk er bitte litt billigere enn Norge. Det er med andre ord langt fra alle land som er med i prisundersøkelsen.

Billigst i hjemlandet

Rimeligst er telefonen i USA (New York), der den koster 13 750 kroner når man inkluderer merverdiavgiften. Den varierer fra stat til stat i USA, og i New York utgjør den snaue ni prosent (25 prosent i Norge). Prisforskjellen utgjør ganske nøyaktig 4.000 kroner kontra norsk pris.

Tar vi en kikk på prisene i resten av Norden, ser vi at 512 GB-utgaven av iPhone 12 Pro Max koster følgende (omregnet til norske kroner):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer