Selge eller kjøpe brukt? Finn.no, Letgo, 'Tise eller Shpock?

Her er likhetene og forskjellene når du skal selge tingene dine på nett

Hvem når du med annonsen og hva får du hos de ulike tjenestene? Vi har sett på hva Finn.no, Letgo og Shpock tilbyr forbrukerne.

LITT ANNERLEDES: To av Finn-konkurrentene ser nesten helt like ut, men 'Tise er et friskt pust. Selv om den ligner mistenkelig mye på en sosial bildedelingstjeneste vi kjenner godt fra før. Foto: Gaute Beckett Holmslet
LITT ANNERLEDES: To av Finn-konkurrentene ser nesten helt like ut, men 'Tise er et friskt pust. Selv om den ligner mistenkelig mye på en sosial bildedelingstjeneste vi kjenner godt fra før. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedsleder Finn.no må tåle å bli utfordret med jevne mellomrom, men foreløpig har de kommet seirende ut av hver kamp. En av de siste som prøvde seg, var Amedias «Trenger.no», som kun holdt ut fem måneder før tjenesten ble lagt ned.

Annonsekjempen fra Schibsted har en stor markedsandel, og selv om det ikke har blitt et verb (du kan «google», men du kan ikke «finne» eller «finn.no-e»), har det blitt et uttrykk å «legge det ut på Finn».

Nylig ble tre nye tjenester lansert i Norge: Letgo, 'Tise og Shpock. De to sistnevntes merkevarenavn er vel dem som lettest kan verbifiseres, men om nordmenn vil begynne å «shpocke» eller «taise» ting, eller om tjenestene i det hele tatt vil overleve, vil tiden vise.

Hvem gjør hva?

Vi har sett litt på hva de forskjellige tjenestene tilbyr, og vil forsøke å gi en vurdering av tjenestene basert på pris, tilgjengelig funksjoner, rekkevidde og andre elementer som kan spille inn.

Noen elementer er på plass hos alle sammen, som muligheten til å like annonser, dele videre og favorittlister. Dette blir derfor ikke diskutert i stor grad i sammenligningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer