Mobilhistorie

Her er mobilprodusentene du har glemt

Selskapene som ikke lyktes.

MOBILENE SOM FORSVANT: Husker du navnet på disse mobiltelefonene? Foto: Produsentene
MOBILENE SOM FORSVANT: Husker du navnet på disse mobiltelefonene? Foto: Produsentene Vis mer
Publisert

I den forholdsvis korte historien til mobiltelefoner har det vært en haug med produsenter som har forsøkt seg for å bli det neste store. Få har faktisk lyktes, men vi har vært vitne til mengder med spennende produkter som ikke helt slo an blant forbrukerne.

Det er også selskaper som har kjempet seg opp, men senere har falt som stener fordi de ble utkonkurrert. Her er det lett å tenke på Nokia som lenge var markedsleder, men også Sony (Ericsson) som i perioder var finnenes argeste konkurrent.

Nå er det Samsung, Apple og Huawei som er de største - i den rekkefølgen - og selv om de to førstnevnte opplever en liten nedgang i salget, er det få ting som tyder på at de vil lide samme skjebne som Nokia, med det første.

Mobilene som floppet

Vi har tatt en kikk på mobilhistorien for å finne selskaper som gjorde et forsøk på å tre inn i et kompetitivt marked, men som ikke lyktes. Her finner du storheter som Microsoft, men også et norsk selskap ved navn Magcom.

Husker du disse selskapene?

NeoNode

Svenske NeoNode introduserte i 2003 mobilen N1 med brask og bram. Dette var mobilen som skulle revolusjonere mobilmarkedet, men slik gikk det aldeles ikke. NeoNode N1 var en ganske liten smarttelefon drevet av Windows Mobile CE, og kunne skilte med en 2,2-tommers TFT-berøringsskjerm med en oppløsning på 220 x 176 piksler og som kunne vise hele 65.535 farger. Det var for øvrig stort på den tiden, i dag er det ingen selskaper som skryter av antall ulike farger skjermen kan vise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer