Årets beste 2019:

Her er produktene som imponerte oss mest

Vi legger bak oss nok et år med tester og trekker frem våre favoritter.

DE BESTE PRODUKTENE: Vi har trukket frem både mobiltelefoner, hodetelefoner, klokker og mer til når vi oppsummerer de beste produktene vi testet i 2019. Foto: Pål Joakim Pollen
DE BESTE PRODUKTENE: Vi har trukket frem både mobiltelefoner, hodetelefoner, klokker og mer til når vi oppsummerer de beste produktene vi testet i 2019. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

2019 er snart omme, og da er det på tide for Dinsides teknologiredaksjon å dele ut «årets beste»-medaljer til produktene vi likte aller best.

I stedet for å trekke frem ett produkt i hver kategori, har vi heller bestemt oss for å hedre produktene vi mener har utmerket seg spesielt, der det gjerne kan være plass til flere produkter av samme sort.

with no further ado, som de sier over Atlanteren - her er produktene vi likte aller best i 2019:

Mobiltelefoner

I mobilkategorien vil vi spesielt trekke frem følgende godbiter:

Huawei P30 Pro

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Dessverre for oss nordmenn, er Huaweis nye Mate 30 Pro fortsatt ikke til salgs, på grunn av USA-forbudet der selskapet ikke får lov til å selge telefonen med Google-appene innabords.

Men P30 Pro, som ble lansert på vårparten, står fortsatt som en av de aller beste telefonene på markedet. Spesielt er kameraet svært godt, med 5x optisk zoom og ekstremt gode nattbilder. Telefonen har meget god batteritid og en 40 watts lader som fyller opp tanken igjen på null komma svisj. Ellers leverer Huawei godt både på skjerm og ytelse, og telefonen har også et par fiffigheter, som for eksempel en IR-sender som lar deg styre en gammel TV eller hva det måtte være rett fra telefonen.

Dinsides test: Huawei P30 Pro

Apple iPhone 11 Pro Max

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

iPhone 11 Pro Max er en særdeles god telefon, der Apple i år har adressert to viktige ting – kameraet og batteritiden, som begge imponerer oss voldsomt. Og endelig får man en kraftigere lader med i esken.

Her er det kvalitet i alle ledd – fra en svært sikker, presis og rask ansiktsopplåsning, via en eksepsjonelt god skjerm og svært god vibrasjonsmotor – til en høyttaler som leverer imponerende lyd til mobiltelefon å være.

Og innabords bor den raskeste maskinvaren på markedet, som blant annet gjør at Apple kan briljere med svært gode videoegenskaper på årets modeller.

Den er riktignok svært dyr, men holder seg også mye bedre i pris på bruktmarkedet enn det andre telefoner gjør, som gjør at verditapet kanskje ikke er særlig større enn hos konkurrentene uansett.

Dinsides test: Apple iPhone 11 Pro Max

OnePlus 7T Pro

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Har du først fått smaken på en 90Hz skjerm, vil du neppe tilbake, for bildet flyter eksepsjonelt godt på OnePlus 7T Pro, som gir en svært god opplevd ytelse.

Ved å gjemme unna frontkameraet, som skyves opp etter behov, har OnePlus også klart å lage en telefon som praktisk talt er rammeløs. Den har markedets raskeste fingeravtrykksleser bak glasset, maskinvare fra øverste hylle og et stort batteri med kjapp lading.

OnePlus er også kjent for å være kjapt ute med Android-oppdateringer, der vi satt med siste utgave samme dag som den ble lansert til Googles egne Pixel-telefoner.

Dette er definitivt en mobilprodusent flere bør få øynene opp for.

Dinsides test: OnePlus 7T Pro

Billig favoritt: Xiaomi Mi A2

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det begynner å koste mye for en ny toppmodell, og ikke alle er villige til å blåse av nærmere 10.000 for en ny telefon.

I billigsegmentet ble vi svært imponerte over Xiaomi Mi A2 da vi testet den på begynnelsen av året. Det er en telefon som koster 2.000 kroner i skrivende stund, men som vi faktisk vil påstå vil være nok for de aller fleste.

Den har helt kurant maskinvare og et meget godt kamera til prisen. Den har også god byggekvalitet (bakside i metall), med en kjapp fingeravtrykksleser på baksiden. Telefonen er med i Android One-programmet og kjører derfor en helt ren Android-versjon. Skjermen på seks tommer har full HD-oppløsning.

Én ting er dog verdt å notere seg: Mangelen på NFC-brikke gjør at du ikke får brukt telefonen til mobilbetaling, så hvis det er viktig for deg, må du se andre steder.

Dinsides test: Xiaomi Mi A2 (duelltest)

Hodetelefoner og ørepropper

Vi har testet en rekke hodetelefoner og ørepropper det siste året, og flere skal det bli. Tar vi et pust i bakken på tampen av året, er dette favorittene som bør opp på ønskelista:

Bang&Olufsen Beoplay H9

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Hodetelefonene fra B&O har gitt oss den beste lyden vi har hatt på ørene i 2019 - ferdig snakka. De byr på ekstremt god lydkvalitet og er definitivt produktet vi skulle ønske vi slapp å sende tilbake i år.

H9 byr også på meget god støyreduksjon, meget god batteritid (25 timer med støyreduksjon) og full Google Assistant-støtte, der du kan få varsler fra telefonen lest opp uten å fiske den opp fra lomma. Ved å sveipe fingeren over den ene øreklokken, hopper du også kjapt til neste sang.

Prisen på 5.000 kroner er i høyeste laget når vi sammenligner med konkurrentene, men har du råd, er disse definitivt verdt å unne seg.

(Og ja, de finnes i flere farger enn rosa.)

Dinside test: Beoplay H9

Jabra Elite 85h

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Hodetelefonene fra Jabra fikk full pott på terningen da vi testet dem, og nå har de til og med blitt tusen kroner rimeligere i flere butikker.

Her leverer danskene i alle bauger og kanter – Elite 85h leverer meget godt både på lydkvalitet og støydemping og er ypperlige til handsfree-bruk, der de kan slippe inn lyden fra omgivelsene slik at du hører din egen stemme nesten som om du ikke hadde på hodetelefoner.

Legg til at batteritiden er svært god (36 timer) og at hodetelefonene er noe så sjeldent som regntette (med to års garanti på det), så er dette enkelt ett av årets beste produkter.

Dinsides test: Jabra Elite 85h

Sony WF-1000XM3

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Trådløse ørepropper er blant de aller hotteste produktgruppene om dagen, og du gjør ikke feil om du går for disse fra Sony.

Her får du meget god lydkvalitet og aktiv støydemping, som blokkerer ut verden enda litt mer enn bare å ha propper i ørene. For øvrig får du med hele sju par tupper, så sjansen er svært høy for at du finner noen som sitter skikkelig. Batteritiden er hele 6/8 timer (med/uten støydemping) uten at du trenger å lade proppene, og etuiet gir deg tre fulle runder ekstra, altså med inntil 32 timer totalt.

Har du Android-telefon, vil du også sette pris på at WF-1000XM3 har full støtte for Google Assistent, der du kan få lest opp varsler på øret uten å finne frem telefonen.

Dinsides test: Sony WF-1000XM3

Jabra Elite 75t

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

De splitter nye øreproppene fra Jabra leverer særdeles godt på lydkvalitet, med et rikt og dynamisk lydbilde og dyp og deilig bass som bør passe ypperlig til treningsbruk. Til tross for den kompakte størrelsen, både på etuiet og proppene, kan du spille musikk i 7,5 timer av gangen, med totalt 28 timer når du har med deg etuiet.

Vi liker også at Jabra har klart å få med alt vi trenger av betjening på øret, enten du vil regulere volumet, navigere mellom sanger, utføre en stemmekommando eller slippe igjennom lyden utenfra - kjekt når du skal betale i butikken, for eksempel. Vanntette er de også.

Dinsides test: Jabra Elite 75t

Billig favoritt: Jabra Move Style

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

For et par måneder siden hadde vi en stor test av hodetelefoner til under 1.000 kroner, og til 599 kroner får du testvinneren - Jabra Move Style.

De scorer riktignok ikke best hverken på batteritid (14 timer) eller handsfree-samtaler, men de byr på en lydkvalitet som vi ofte forbinder med dyrere produkter og er svært lette og fine å ha på hodet.

Dinsides test: Jabra move style

Klokker

På utkikk etter noe å ha på armen? Her er de beste produktene vi har testet dette året:

Garmin Forerunner 945

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Hvis pris ikke har noe å si, er Forerunner 945 treningsklokken du skal ha. Foruten å være en avansert treningspartner, har den også støtte for et rikt utvalg av apper og betaling fra håndleddet. Garmin-appen er også innholdsrik og oversiktlig.

GPS-ene er en av de mer presise vi har vært borte i, og det samme kan vi si om høydemåleren, som for det meste holder seg pluss/minus ti meter innenfor faktiske forhold.

Garmin-klokken er også ypperlig til navigering. Du kan blant annet synkronisere løyper fra appen, men også bruke topografisk kart direkte på klokken – noe vi syns var ekstra kjekt på tur i skogen.

Test av Garmin Forerunner 945 (Dagbladet Pluss)

Apple Watch series 5

Foto: Kirsti Østvang
Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Apple Watch Series 5 er etter vår mening den beste smartklokka du får kjøpt, punktum. Mens resten av verden har sittet og ventet på Apples nyeste iPhone-revolusjon, er det på håndleddet revolusjonen har skjedd: Apple-klokka, en bitteliten superdatamaskin som er i ferd med å bli et uvurderlig helseverktøy med et imponerende sett funksjoner.

Det er imponerende hvor mange sensorer Apple etter hvert har klart å få plass til inne i den lille «kassa». Brukervennligheten og apputvalget er i en klasse for seg.

Apple Watch har riktignok ikke allverdens batteritid og fungerer bare med iPhone, men det tipper vi konkurrentene nok bare er glade for.

Dinsides test: Apple Watch series 5

Billig favoritt: Polar Ignite

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

5-6.000 kroner kan være mye å svelge, men til en vesentlig lavere pris finner vi Polar Ignite.

Ignite er ypperlig som aktivitetsklokke med automatisk sporing av skritt, kalorier, søvn og nattlig restitusjon, og minst like god til trening med det meste av Polars omfattende løsninger med nyheter som FitSpark.

Du bør også være klar over at Polar Ignite hverken har støtte for apper, musikkavspilling eller betaling fra håndleddet, men ikke alle vil se på det som et savn.

Dinsides test: Polar Ignite

Andre ting

Til slutt noen produkter vi likte ekstra godt, men som er fra kategorier der vi ikke har testet så mange produkter i 2019:

Insta360 One X

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

For undertegnedes del er dette 360-graderskameraet årets kuleste dings. Du fester den på en teleskopstang, starter opptak og så trenger du ikke å tenke på hvor du sikter, siden den fanger alt rundt seg. Og ikke bare det – den fjerner også selfie-stanga fra videoopptaket.

Etterpå sitter du med mange kreative muligheter i den tilhørende appen, der du kan styre hvor kameraet ser, lage artige miniplanetvideoer og mer til. For inspirasjon, kan du ta en titt på #insta360onex-hashtaggen på Instagram.

Dinsides test: Insta360 One X

Netgear Arlo Ultra

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Da vi testet overvåkningskameraer for Dagbladet Pluss tidligere i år, gikk Arlo Ultra av med seieren.

Det vi kanskje liker aller best med Arlo Ultra, er at den viser fargebilder i mørket, men også det at kameraet har et integrert lys som lyser opp når kameraet oppdager bevegelser om natten.

Kameraet tilbyr den beste pakken med bildekvalitet, oversiktlig og god app, batteritid og lynrask installasjon. Prisen er riktignok relativt høy, men her får du til gjengjeld svært god kvalitet.

Test av overvåkningskameraer (Dagbladet Pluss)

Netgear Orbi RBK23

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Har du kroker og kriker i huset med dårlig WiFi-dekning, kan et såkalt mesh-nettverk være remediet du trenger, der du i stedet for å ha én ruter plasserer flere noder rundt i huset. En av de beste løsningene vi har testet er Netgear Orbi RBK23.

Det leverer høye hastigheter i hele huset og klarer også å levere et godt signal gjennom betongveggen og ut i garasjen, der mange konkurrenter ikke en gang klarer å få signalet igjennom. Løsningen har også en innholdsrik og god app, selv om oppsettet kunne ha vært litt smidigere utført.

Dinsides test: Netgear Orbi RBK23 (duell)

Apple Macbook Pro 16-tommer

Foto: Kirsti Østvang
Foto: Kirsti Østvang Vis mer

16-tommer MacBook Pro er kort oppsummert den beste bærbare Mac-en du får kjøpt. Kanskje den beste oppdateringen fra Apple på mange år, med nytt og bedre tastatur, en stor og flott skjerm og topp ytelse. Det er i det hele tatt lite å trekke for.

Så hiver Apple i overraskende gode høyttalere og mikrofoner som kan gjøre den til en favoritt blant de såkalte kreative brukerne, det være seg vloggere, podkastere og andre som driver med foto, video eller lyd. Det eneste minuset der er at webkameraet fremdeles bare er i 720p-oppløsning.

Prisen vil nok være den største hindringen for de fleste av oss. Så fremt ikke arbeidsgiver betaler eller du kan trekke fra skatt i enkeltpersonforetaket ditt, må det spares. Masse. Når det er sagt, får du en velbygd maskin som antagelig kommer til å holde i mange år.

Dinsides test: Apple Macbook Pro 16"

Ikea Symfonisk

Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Det skal godt gjøres å matche Ikea Symfonisk på lydkvalitet, funksjonalitet og pris. Symfonisk er et resultat av Ikeas samarbeid med Sonos og består av to produkter - en bordhøyttaler og en bordlampehøyttaler.

Vi kan ikke si noe annet enn at vi er mektig imponert over de første produktene i Ikea- og Sonos-samarbeidet. Selskapene har laget en god miks av Sonos' gode og balanserte lyd, sømløse oppsett og enkle styring via appen og Ikeas design og hyggelige priser.

Er du på utkikk etter en smarthøyttaler til hjemmet, skal du lete lenge før du finner noe som kombinerer like god lyd, sømløse oppsett og bred støtte for musikktjenester og AirPlay 2 til like god pris.

Dinsides test: Ikea Symfonisk

Din favoritt?

Da er det snart på tide å runde av teståret 2019, selv om vi på ingen måte garanterer at det ikke kommer flere tester på tampen. Vi bretter selvsagt opp ermene og gjør oss klare for mange nye tester også i året som kommer.

Har du kjøpt deg noe du er ekstra fornøyd med det siste året? I så fall må du gjerne dele det med Dinsides lesere i kommentarfeltet under, og det må gjerne være fra produktkategorier vi ikke har nevnt, enten du er knallfornøyd med vaskemaskinen din eller med blekkskriveren du kjøpte på black friday.

=> Her finner du flere tester fra Dinside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer