Samsung Galaxy Fold

Her er Samsung Galaxy Fold

Nå er den brettbare mobilen offisiell.

BRETT UT OG BØY HELT TILBAKE: Samsung Galaxy Fold er selskapets første brettbare mobil. Foto: Kirsti Eira Østvang
BRETT UT OG BØY HELT TILBAKE: Samsung Galaxy Fold er selskapets første brettbare mobil. Foto: Kirsti Eira Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Galaxy S10 har den uoffisielle tittelen som «tidenes mest lekkede smarttelefon», men det sørkoreanske selskapet hadde også en annen nyhet på lur. Nå er den foldbare Galaxy-en endelig offisiell.

Her er Samsung Galaxy Fold. En smarttelefon, et nettbrett, brettet sammen til én enhet.

Samsung lover kraftfull fleroppgavekjøring og muligheter man ikke har kunnet forestille seg med en vanlig smarttelefon. med den nye hybridmobilen.

- Samsung skriver i dag neste kapittel i historiebøkene om mobilinnovasjon gjennom å forandre hva som er mulig i en smarttelefon. Galaxy Fold er en helt ny kategori som med vårt Infinity Flex Display åpner opp for helt nye muligheter, sier Even Amdal, sjef i Samsung Norge, i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.

FLERE FARGER: Fold kommer i flere forskjellige farger. Prisen er ventet å bli høy. Foto: Kirsti Eira Østvang
FLERE FARGER: Fold kommer i flere forskjellige farger. Prisen er ventet å bli høy. Foto: Kirsti Eira Østvang Vis mer

En diger skjerm

Til forskjell fra Royole FlexPai, som vi tok en kikk på under CES-messen i Las Vegas i januar, har Galaxy Fold en skjerm som brettes utover, og inn når den ikke er i bruk, akkurat som en bok.

Hengselet består av små tannhjul, ikke ulikt hva Lenovo gjør med Yoga-PC-ene, som er skjult for å gi enheten et mer elegant design, forteller Samsung.

Spesifikasjoner Galaxy Fold
Hovedskjerm7,3" QXVA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)
Frontskjerm4,6" HD+ S AMOLED (21:9)
Kamera 1Cover: 10 MP, f/2.2
Kamera 2Bakre; Ultra-Wide 16 MP, f/2.2, Wide:12 MP f/1.5/f/2.4, Tele: 12 MP, f/2.4 OIS
Kamera 3Front: Wide: 10 MP, f/2.2, RGB-dybde: 8 MP, f/1.9
Prosessor64-bits med åtte kjerner
Lagring512 GB
Minne12 GB
Batteri4380 mAh
OperativsystemAndroid 9

Hovedskjermen har et AMOLED-panel som er 7,3 tommer på det meste. For å gjøre den brettbare skjermen mulig, har Samsung funnet opp en ny polymer for å lage et panel som er rundt halvparten så tynt som et vanlig smarttelefonpanel.

Det nye panelet skal være svært holdbart, og Samsung lover at det er bygget for å vare.

Galaxy Fold har også en frontskjerm på 4,6 tommer i 21:9-format.

Tilpasset flere modier

Samsung, i samarbeid med Google og Android-utviklere, har gjort en rekke tilpasninger på Android 9 og sitt eget One UI for at det skal fungere best mulig med det foldbare designet til Galaxy Fold, og selskapet sier at det ble skapt med smarttelefonbrukeren i tankene.

Galaxy Fold har blant annet «Multi-Active Window» hvor du kan ha tre aktive apper samtidig, og trekker frem et eksempel der en bruker sjekker ut filmer, leser gjennom anmeldelser og deler trailere ved å dra og slippe dem inn i en meldingsvindu. Alt skjer på samme overflate uten at brukeren trenger å veksle mellom aktive apper.

I tillegg har Galaxy Fold det Samsung kaller app-kontiuitet som sørger for smidige overganger mellom de ulike modiene til enheten. Det betyr når enheten åpnes og lukkes vises den aktive appen på den skjermen man bytter til.

SOM ET NETTBRETT: Fold er like mye nettbrett som telefon. Foto: Kirsti Eira Østvang
SOM ET NETTBRETT: Fold er like mye nettbrett som telefon. Foto: Kirsti Eira Østvang Vis mer

Kommer i andre kvartal

På kamerafronten kan Galaxy Fold skilte med intet mindre enn seks sensorer, og uansett hvilken modus enheten er i, har du et kamera lett tilgjengelig.

Tre av sensorene er plassert bak, to på innsiden og i tillegg sitter det en sensor på fremsiden. På grunn av det fleksible designet, kan du også gjøre andre ting mens du for eksempel foretar en videosamtale.

Vi har i skrivende stund ikke noe prisinformasjon om Galaxy Fold, men Samsung skriver i pressemeldingen at den foldbare smarttelefonen blir tilgjengelig i løpet av årets andre kvartal.

OPPDATERT: Ifølge The Verge vil prisene starte på 1980 dollar i USA, som tilsvarer rundt 17.000 norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer