Her er Samsung Galaxy Gear

Vi har prøvd klokka som skal forenkle hverdagen din. I videoen viser Tor Størdal fra Samsung Norge hva den kan gjøre, og under får du vårt førsteinntrykk.

Galaxy Gear er klokken som prater med mobilen din, her med treningsappen. Men bare hvis du har en Samsung-mobil av riktig type. Foto: Per Ervland
Galaxy Gear er klokken som prater med mobilen din, her med treningsappen. Men bare hvis du har en Samsung-mobil av riktig type. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ingen overraskelse at Samsung skulle lansere en klokke på årets IFA-messe, til og med navnet Galaxy Gear var kjent.

Det ryktebørsen ikke kunne si noe om var imidlertid spesifikasjonene, og ikke minst om klokken er fristende å ha på armen.

Det kan vi heldigvis fortelle deg nå.

Materialkvalitet og finish

Til tross for gummireimen føles nemlig klokken solid, og ser etter vår oppfatning bedre ut i virkeligheten enn på bilder.

Det er en god ting, en klokke er jo tross alt også et smykke.

Siden den selvsagt skal gjøre noe så banalt som å vise tiden, kan du velge mellom 10 ulike klokkevisninger. Du skal kunne laste ned flere alternativer etter hvert, så her bør det være mulig å finne noe du liker.

Ved lansering skal klokken være tilgjengelig i svart, grå, orange, beige, gull- og lime-grønn. De oppgitte målene er for øvrig 36,8 x 56,6 x11,1 millimeter, og vekten er rett under 74 gram.

Flere fargevarianter, som du ser er den slankere uten alarmen i videoen, men noen sylfide er den selvsagt ikke. Foto: Produsent
Flere fargevarianter, som du ser er den slankere uten alarmen i videoen, men noen sylfide er den selvsagt ikke. Foto: Produsent Vis mer


Hva er poenget?

Hele vitsen med Galaxy Gear er at den skal gjøre det enklere å holde deg oppdatert på hva som skjer via dine andre Galaxy-enheter. Dette vil skje ved at du får beskjed om telefonsamtaler, i tillegg til at SMS og epost-meldinger kan forhåndsvises på skjermen. Tanken er altså at klokken skal gjøre det lettere å få med seg det som er viktig, samtidig som du enkelt kan overse eller utsette det som ikke haster.

Nødvendig? Nei, selvfølgelig ikke - og dette blir nok en klokke mange vil få et hat-elsk-forhold til. For teknonerder som liker å skille seg ut samtidig som de blir oppdatert, får den likevel plusspoeng i vår bok. Du vet selv hvilken gruppe du tilhører.

Flere saker fra IFA-messen får du her!

Auda: Det er ikke sikkert du kan bruke den

Før du blir alt for fristet bør du imidlertid merke deg et par ting:

En ting er at klokken ikke vil fungere mot iPhone eller Windows Phone. Minst like viktig er det å være klar over at den heller ikke vil fungere mot andre Android-mobiler enn Samsungs egne.

Og det stopper ikke der: For når klokken lanseres i Norge vil den nemlig kun klare å kommunisere med nye Samsung Galaxy Note. I begynnelsen er den altså låst til Galaxy Note 3. Heldigvis forandrer dette seg raskt, for allerede i oktober kommer softwareoppdateringen som gjør at den også vil fungere mot Galaxy S4, S3 og Note 2.

Dette er likevel en nedtur for klokkeentusiaster med andre mobiler. (Artikkelen fortsetter under bildene:)


Fakta Galaxy Gear

  • Klokkevisning! Lett å glemme, men den viser altså tiden.
  • Skjerm: Vi innrømmer at vi hadde håpet på en fleksibel Oled-skjerm, men det var ikke på plass. Her får du i stedet en Super Amoled-skjerm på 1,63-tommer (320x320). På innsiden skal det være slags Android-versjon, som drives av en 800 MHz prosessor.
  • Bluetooth: Til å kommunisere med mobilen eller nettbrettet ditt, brukes siste versjon Bluetoooh (4.0), og klokken kobler seg automatisk til mobilen/nettbrettet når de er innen 1,5 meter fra hverandre. Motsatt: Utenfor rekkevidden på 1,5 meter går klokken i autolås.
  • Stemmestyring: Den innebygde høyttaleren lar deg også ringe opp via mobilen, uten å trykke på skjermen eller finne fram mobilen.
  • Batteritid: Oppgitt batteritid er på 25 timer, det er bedre enn mobilen din, men vi tipper eierne raskt vil bli vant med å ha med seg laderen.
  • Innebygd kamera på 1,9 megapiksler. Akkurat det skremmer nok ikke kameraprodusentene, men stillbilder, og video i 720p kan gjøre nytten til morsomme stuntshots. Det er nå en gang slik at det beste kameraet er det du har med deg. Klokken skal også kunne ta opp samtalesnutter mikrofonen (som har støyredusering), og snuttene kan så omgjøres til tekst på dine andre Galaxy-enheter. Praktisk hvis du vil ha bevis for at sjefen skjeller deg ut, eller når du ikke vil glemme huskelisten på vei til butikken.
  • Innebygd skritteller. Måler og gir data uten at du trenger å tenke på det.
  • Styr musikken: Du kan også styre musikken på mobilen eller nettbrettet via klokken.
  • Pris: Samsung Galaxy Gear kommer til Norge 25. september, og vil koste rundt 2.600 kroner.
På messer kan det forøvrig gå fort i svingene. Der det under videopresentasjonen blir sagt at en funksjon er en kalkulator, så er den mer enn det som enkelte lesere har påpekt. Den er også en telefonfunksjon. Så vet vi det!

Flere saker fra IFA-messen får du her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer