Her er Samsungs smartbelte

Fungerer som aktivitetsmåler og rapporterer inn midjemålet ditt.

SKINNET KAN BEDRA: Selv om Welt ser ut som et helt ordinært belte, holder det styr på aktivitetsnivå og midjemål når du har det på deg. Foto: SAMSUNG
SKINNET KAN BEDRA: Selv om Welt ser ut som et helt ordinært belte, holder det styr på aktivitetsnivå og midjemål når du har det på deg. Foto: SAMSUNG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorvidt det blir slankernes beste venn gjenstår å se – Welt er et smartbelte fra Samsung som ble vist frem på CES-messen i Las Vegas, men som ennå ikke er klar for butikkhyllene.

Det er Samsungs kreative avdeling som står bak Welt. På utsiden ser det bare ut som et helt ordninært buksebelte, men på innsiden sitter det sensorer og teknologi som kan overvåke aktivitetsnivået ditt.

Gir deg informasjon på telefonen

Som med de fleste andre kroppsnære duppeditter, kommuniserer Welt med en app på telefonen. Eksempelvis har beltet en innebygd skritteller og kan også registrere hvor mange timer i løpet av en dag du sitter på rompa.

Ved å ha på deg Welt-beltet, vil du også kunne få kontinuerlig rapport om midjemålet ditt, og sensorer i beltet skal også være i stand til å varsle deg om du har spist i overkant mye.

Appen vil også gi deg personlige tips og råd i forhold til kosthold og aktivitet basert på dataene den får fra beltet.

LES OGSÅ: Beltet som kan lade telefonen din

Flere kreative produkter

På messen viste den kreative avdelingen fra Samsung også frem Rink, en håndkontroll til bruk med VR-briller, med innebygd gyrosensor som lar deg bruke den som en slags Nintendo Wii-kontroller:

Her er Samsungs smartbelte


En annen kreativ nylansering er TipTalk, som i praksis er en klokkereim som kan settes på en smartklokke, og som da gjør at du kan putte fingeren i øret for å høre lyden i en telefonsamtale.

Her er Samsungs smartbelte


Dette gjøres ved at TipTalk-armbåndet forårsaker vibreringer i benstrukturen. Cnet prøvde dette på messa, og kunne rapportere at faktisk klarte å høre motparten på det støyfulle messegulvet, om enn med noe svak kvalitet.

Her finner du flere saker fra CES 2016

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer