Her er Samsungs super-telefon

Wave får egenskaper vi aldri før har sett på mobiltelefoner.

Her er Samsungs super-telefon
Publisert
Sist oppdatert

Under årets Mobile World Congress i Barcelona har Samsung nettopp lettet på sløret og vist fram sin nye smarttelefon Wave. Denne telefonen blir den første i markedet med såkalt "Super AMOLED"-skjerm, som skal by på bedre farger og kontrast enn alt som finnes på markedet fra før, ifølge Samsung.

Skjermen er naturligvis berøringsfølsom, har bredformat, og oppløsning på 800 x 400 piksler. Selve telefonen måler 118 x 56 x 11 millimeter.

Les også: Slik tar du bedre mobilbilder

Raskere overføring

Telefonen skal dessuten være den første mobilen i verden som støtter Bluetooth 3.0-standarden, som åpner for trådløs overføringshastighet mellom telefonen og andre enheter, for eksempel PC-en, på inntil 24 MB pr sekund. Det er åtte ganger raskere enn Bluetooth 2.0-standarden. Dessuten krever den nye standarden mindre strøm, understreker Samsung i en pressemelding.

Wave er også den første telefonen som benytter BADA, Samsungs egenutviklede operativsystem for smarttelefoner. Dette er et åpent operativsystem, men må regnes som en konkurrent til Googles Android-plattform og Microsofts Windows Mobile. BADA åpner blant annet for multitasking, altså kjøring av flere programmer samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.