Her er supermobilen fra Siemens

På 3GSM-messen i Cannes lanserte Siemens, som ventet, flere mobiltelefoner. Toppmodellen, SX1, ser virkelig spennende ut.

Her er supermobilen fra Siemens
Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare har Siemens klart å ta betydelige markedsandeler den siste tiden, men deres telefoner blir bare bedre og bedre. Spesielt er den foreløpige toppmodellen S55 en av våre absolutte favoritter akkurat nå.

De gir seg heldigvis ikke, og på mobilmessen 3GSM World Congress, som foregår i disse dager, lanserer de flere nye modeller.

Den definitivt mest spennende nyheten heter SX1, og er en mobil som har alt av funksjoner, i tillegg til en ganske nyskapende design. Den skal helt klart konkurrere med Nokia 7650 og den kommende 3650, og delvis kanskje også med Sony Ericssons P800.

Telefonen er basert på Symbian 60-plattformen, noe som gjør at den har støtte for applikasjoner for dette operativsystemet. Den har en skjerm med 176x220-oppløsning og støtte for 65.000 farger. Alle mulige meldingstandarder støttes, inkludert EMS og MMS. Den har innebygd kamera, som tar stillbilder og videosnutter. MMC-kort-porten sørger for at du får økt minnekapasitet, og multimediainnhold kan avspilles med de innebygde lyd- og videospillerne. Internett-mulighetene inkluderer WAP 2.0 og xHTML-leser, og SX1 har selvsagt alle e-post-mulighetene. For kommunikasjon og synkronisering kan både IR-port, Bluetooth og USB-brukes. Diverse organisator-programmer er på plass, det samme er Java-støtten, og den har innebygd FM-radio samt tre bånd for bruk over hele verden.

Utseendemessig er SX1 ganske spesiell. Samtlige talltastene er plassert på langs til høyre og venstre for skjermen. Under skjermen ligger diverse funksjonstaster. Det blir spennende å se hvordan dette systemet fungerer i praksis, da det ser noe vrient ut for de som er vant til rask SMS-skriving.

Telefonen skal veie 110 gram, og standby-tiden er opgitt til 300 timer. Noe pris har vi foreløpig ikke, men Siemens har tradisjonelt vært ganske aggressive på det området, så det er lov å håpe at SX1 blir rimeligere enn konkurrenter. Den skal uansett komme i butikkene i juni 2003, og vi gleder oss virkelig til å få testet den.

Ny ungdomsmodell

Her er supermobilen fra Siemens


Den andre, nye telefonen til Siemens er A55, som er en oppfølger til suksessmobilen A50. Her er fokuset lagt på utseende, med utbyttbare deksler i tiltalende farger. Den har også polyfoniske ringelyder, EMS-støtte og WAP 1.2.1. Den skal være tilgjengelig i mars 2003, og selv om vi ikke har fått den endelige prisen, regner vi med at den vil være temmelig lav.

Dessverre har ikke Siemens sagt noe om minimobilen SL55, så vi regner med at detaljer om denne vil bli offentliggjort på CeBit-messen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer