Toppmodeller på vei fra Apple, Huawei og Xiaomi

Her er telefonene vi er spente på i høst

Kinesere inviterer til pressekonferanse dagen før Apple.

DAGEN FØR DAGEN: Xiaomi skal vise frem Mi Mix 2 dagen før Apple viser frem nye iPhone. Foto: Philippe Starck/Facebook
DAGEN FØR DAGEN: Xiaomi skal vise frem Mi Mix 2 dagen før Apple viser frem nye iPhone. Foto: Philippe Starck/Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere var det stort sett bare Apple som holdt seg unna produktlanseringer på IFA-messen og andre lignende tilstelninger, men de siste årene har stadig flere valgt å flytte presentasjonene sine for ikke å drukne i alle de andre nyhetene.

På årets messe var det først og fremst Sony og LG som lanserte nye toppmodeller, mens Samsung valgte å presentere sin nye Note 8-telefon (test rett rundt hjørnet) noen dager før dørene ble åpnet i Berlin.

Men høsten er ennå ung, og det er flere telefoner vi gleder oss til å se avduket i løpet av de nærmeste ukene:

Xiaomi Mi Mix 2

Apple har kalt inn til pressekonferanse 12. september for å vise frem sine nye telefoner, men kineserne i Xiaomi (Uttales «show me») har tatt innersvingen og vil presentere Mi Mix 2 dagen før, altså 11. september.

Den første Mi Mix-modellen vakte stor oppsikt med sine ekstremt tynne skjermkanter; blant annet gjort mulig med norskutviklet ultralydteknologi fra Elliptic Labs innabords, der høyttaler og andre sensorer ligger bak glasset.

WOW: Xiaomi Mi Mix 2 ser ut til å få enda tynnere skjermkanter enn sin forgjenger. Bildet stammer fra det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo.
WOW: Xiaomi Mi Mix 2 ser ut til å få enda tynnere skjermkanter enn sin forgjenger. Bildet stammer fra det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo. Vis mer

Som det lekkede bildet viser, ser det ut til at skjermkanten på undersiden nå har blitt enda tynnere, og Mi Mix skal være svært godt spesifisert maskinvaremessig, der ryktene peker på Snapdragon 835-prosessor, 6 GB arbeidsminne, AMOLED-skjerm og et solid batteri på 4500 mAh.

Hvorvidt kineserne får plass til et frontkamera på denne telefonen blir spennende å se. Om telefonen kommer i offisielt salg i Norge er et annet spørsmål. Verdt å merke seg er at forgjengeren manglet støtte for 800 MHz-nettet som brukes i mer grisgrendte strøk her til lands.

Telefonen skal, som sin forgjenger, være laget i samarbeid med kjendisdesigner Philippe Starck.

Tre nye iPhone-modeller

For mange blir 12. september julaften og 17. mai på en gang – da har nemlig Apple invitert til pressekonferanse; for første gang i sitt nye kontorbygg, Apple Park, eller «romskipet» som det kalles, siden det er formet som en UFO.

Og der forventes det at toppsjef Tim Cook vil trekke ikke bare to, men tre nye iPhone-modeller opp av hatten. I år er nemlig ti år siden den første iPhone-modellen kom, og da må det selvsagt gjøres skikkelig.

TRE NYE: Akkurat hva de kommer til å hete er usikkert, men vi er rimelig sikre på at den til høyre får "Plus" i modellnavnet og at den i midten blir den dyreste. Foto: Ukjent opphav
TRE NYE: Akkurat hva de kommer til å hete er usikkert, men vi er rimelig sikre på at den til høyre får "Plus" i modellnavnet og at den i midten blir den dyreste. Foto: Ukjent opphav Vis mer

To av de tre spås å være «vanlige» oppgraderinger, mens den tredje blir noe ekstraordinært. Akkurat hva Apple vil kalle de tre telefonene er vi noe usikre på – naturlig i rekken ville ha vært 7s og 7s Plus på to av dem, mens noen rykter sier at de nye telefonene får navnene iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone Edition. Det kan i så fall bety at Apple fra nå av dropper S-navngivningen og dermed holder tritt med Samsung hva gjelder nummerering.

Den mest eksklusive utgaven får ifølge ryktebildene svært tynne skjermkanter, med et nedfelt område til frontkamera og høyttaler. Det knytter seg også spenning til hvorvidt fingeravtrykksleseren er plassert på baksiden, bak skjermen eller er fjernet til fordel for svært avansert ansiktsgjenkjenning.

Ellers ryktes det om trådløs lading og avansert kamerateknologi. Prisen for den mest eksklusive modellen spås til rundt 1.000 dollar, som er rundt 50 prosent høyere enn iPhone 7 koster i dag. Med samme multiplikasjonsfaktor vil det i så fall bety en prislapp på svimlende 11.000 kroner her til lands.

Huawei Mate 10

Vi simpelthen elsket Huawei Mate 9 Pro da vi testet den før jul i fjor, og 16. oktober er det duket for nok en Huawei-toppmodell.

Selskapet har allerede lansert den nye brikken, Kirin 970, som de selv hevder er langt kraftigere og mer avansert enn konkurrentene; blant annet med en egen prosessor for kunstig intelligens. Med 10nm produksjonsteknikk er det plass til 5,5 millarder transistorer på én kvadratcentimeter, og Kirin 970 skal i en ytelsestest har klart å gjennomføre 2000 bildegjenkjenninger i løpet av ett minutt.

KOMMER SNART: 16. oktober kommer Huaweis nye toppmodell, Mate 10. Legg merke til emneknaggen de har valgt, som en stikk til Samsung. Foto: Huawei
KOMMER SNART: 16. oktober kommer Huaweis nye toppmodell, Mate 10. Legg merke til emneknaggen de har valgt, som en stikk til Samsung. Foto: Huawei Vis mer

Ellers ryktes det om at Huawei denne gangen blir med i «tynne skjermkanter»-gjengen og at spesielt batteritiden skal være svært god. Kameraer blir det åpenbart to av på baksiden, men enkelte rykter sier at det også vil være to av dem foran, som i så fall kan bidra med fine portrett-selfier.

Mate 10 kommer sannsynligvis også i en Pro-utgave, som da kan bli en av de dyreste telefonene på markedet.

Google Pixel 2/Pixel 2 XL

Googles Pixel-telefoner er de som kommer med helt ren Android-utgave som ingen andre enn Google har rørt. De står dermed først i køen når det kommer nye Android-oppgraderinger og vil sannsynligvis være de første telefonene ut med Andriod Oreo denne høsten.

Ifølge ryktesjefen sjøl, Evan Blass, blir disse telefonene vist frem den 5. oktober, men noen offisiell invitasjon foreligger ikke i skrivende stund. Det forventes naturligvis at de to nykommerne har spesifikasjoner på lik linje med øvrige toppmodeller, og at de er laget i samarbeid med henholdsvis HTC og LG.

Videoen under er en konseptvideo basert på lekkede skisser og den slags:

Vis mer Vis mer

Det ser ut til at Google fortsatt holder på ett kamera på baksiden. Ikke at kameraet i fjorårets Google Pixel XL var mye å skamme seg over – sjelden har vi fått finere bilder fra et mobilkamera.

Hvilken av de kommende telefonene synes du høres mest spennende ut? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

=> Her finner du Dinsides mobiltester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer