HTC avslørte ny toppmodell på egne nettsider

Her er U12+, HTCs nye flaggskip

Uhell eller markedsføringstriks?

SPESIELLE KANTER: Her er HTCs nye toppmodell, U12+. Det mest spesielle med telefonen er at den har trykksensitive kanter, slik at du for eksempel kan klemme på en spesiell måte for å åpne en app. Foto: HTC
SPESIELLE KANTER: Her er HTCs nye toppmodell, U12+. Det mest spesielle med telefonen er at den har trykksensitive kanter, slik at du for eksempel kan klemme på en spesiell måte for å åpne en app. Foto: HTC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 23. mai, skal HTC avduke sin neste toppmodell. Men dagen før har HTC allerede avslørt mobilen på sine egne nettsider, melder The Verge.

Det var Roland Quandt, en skribent på den tyske teknologipublikasjonen Winfuture.de, som skal ha oppdaget «bommerten» og delt det på Twitter.

Siden lå imidlertid lenge nok til at både bilder og spesifikasjoner ble fanget opp.

HTC sliter

HTC har slitt med salget i senere år, til tross for at de har laget flere telefoner som har fått gode skussmål, også her på Dinside.

I fjor solgte de deler av selskapet som driver med mobiler til Google.

HTC har stått bak produksjonen av Googles Pixel-telefoner, som også har vært godt likt av kritikerne.

Det er dog ingen stor hemmelighet at HTC skulle lansere en ny toppmodell. I begynnelsen av mai la de selv ut et hint på Twitter.

Topp spesifikasjoner

Oppdatert 23. mai: HTC har nå bekreftet U12+ i en pressemelding, og spesifikasjonene blir som tidligere avslørt:

  • 6" WQHD+ Super LCD6-skjerm (1440 x 2880 piksler oppløsning i 18:9-format)
  • Qualcomm Snapdragon 845
  • Doble kameraer bak (12 MP vidvinkel og 16 MP telelinse) og foran (8 MP)
  • 6 GB RAM
  • Enten 64 eller 128 GB lagringplass, med mulighet for å utvide med minnekort på opptil 2 TB
  • 3.500 mAh batteri
  • Vanntett med IP68-sertifisering
  • BoomSound-høyttalere

Spesifikasjoner helt på høyde med de andre toppmodellene på markedet i dag.

Trykk-sensitive kanter

Av de lekkede bildene å dømme, følger HTC samme trend som resten av mobilbransjen om dagen, med mye skjerm og lite skjermkant. Det ser dog ut som de har droppet «notch-en» til iPhone X.

Det mest særegne med U12+ er trykk-sensitive kanter, noe HTC kaller for Edge Sense 2 (ikke en helt ny funksjon - vi så det først hos forgjengeren, U11).

MYE SKJERM, LITE KANT: Men ingen busslomme. HTCs kommende toppmodell følger mer i fotsporene til Samsung Galaxy S9. U12+ har dog ikke hodetelefon-utgang. Foto: HTC
MYE SKJERM, LITE KANT: Men ingen busslomme. HTCs kommende toppmodell følger mer i fotsporene til Samsung Galaxy S9. U12+ har dog ikke hodetelefon-utgang. Foto: HTC Vis mer

Du kan utføre ulike oppgaver ved å klemme og holde telefonen på forskjellige måter, som å åpne apper, deaktivere innstillinger, starte talestyring og så videre.

Knappene på siden er heller ikke tradisjonelle knapper, men er sensorer som gir såkalt «haptic feedback» når du trykker på dem, slik at det føles ut som om du trykker.

Ikke en budsjettmobil

Og prisen? 5.888 yuan i Kina, cirka 7.500 kroner. HTC skal dog ha lagt ut mobilen på sin europeiske nettbutikk, og der skal det ha kostet 699 pund (cirka 7.700 kroner) for 64GB-utgaven.

Veiledende pris her til lands blir 7.990 kroner, men fra HTCs norske nettbutikk ligger den ute for 6.799 kroner. Den kommer offisielt i salg 18. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer