Her er UMTS-mobilen fra Sony Ericsson

Nå har også Sony Ericsson vist frem sin UMTS-telefon, og den er både stilig og meget funksjonell.

Publisert
Sist oppdatert
Her er UMTS-mobilen fra Sony Ericsson
Her er UMTS-mobilen fra Sony Ericsson


Til tross for kontroversen rundt utbygningen av UMTS-nettet og lisenskaoset, er det fremdeles gøy å se hvordan telefonene som utnytter nettets muligheter ser ut. De fleste mobilprodusentene har allerede vist frem sine 3G-modeller, og nå er endelig turen kommet for Sony Ericsson. Deres Z1010 ser faktisk meget spennende ut.

Telefonen har flippdesign, noe som er ganske uvanlig fra den svenske produsenten. Innsiden skjuler en stor (176x220 piksler) fargeskjerm som støtter 65.000 farger. På utsiden er det også en liten skjerm som viser essensiell informasjon som batteristatus eller hvem som ringer.

To kameraer

Det kanskje mest interessante med telefonen er at den har hele to kameraer innebygd. Et kamera på utsiden tar stillbilder eller tar opp video, og et kamera plassert under hovedskjermen lar den du snakker med se ansiktet ditt.

Telefonen har ellers så å si alt du måtte trenge. For meldinger er det støtte for SMS, EMS og MMS, for tilkobling er det Bluetooth, Memory Stick Duo-kortplass og USB. Den har 24-stemmers polyfoniske ringelyder, WAP 2.0, GPRS 4+2 og Java-støtte.

Z1010 fungere utmerket i dagens GSM/GPRS-nett, og kan altså trygt brukes selv om UMTS-nettet ikke er i gang. Det er likevel videokonferanse-og multimediamulighetene som er de mest spennende, og vi gleder oss til å få prøvd dem.

Telefonen skal komme i salg nærmere høsten 2003, og noen pris er ikke blitt offentliggjort. Vi regner nok med at den blir ganske dyr - men gleder oss likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer