Apper som deler data:

Her er versting-lista

Apple krever nå at utviklere oppgir hvilke data de samler inn og hva de deler med andre. Her er resultatet.

DELER MYE: Facebook og Facebook-eide Instagram er de to appene som deler mest data med tredjeparter, og som tar vare på mest data for egen vinning. Foto: Yui Mok / PA Photos / NTB / Pcloud. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig oppdaterte Apple betingelsene for utviklere i App Store, der selskapet ønsker transparens med tanke på hvilke brukerdata som lagres, analyseres og eventuelt deles med andre.

Kravet til utviklere er at de blir nødt til å oppgi denne informasjonen neste gang de oppdaterer appen, og informasjonen ligger åpent for alle som bruker App Store. Med andre ord vil det fortsatt være en del apper som ikke har denne informasjonen synlig, fordi de ikke har blitt oppdatert ennå.

For apper som har blitt oppdatert siden Apple innførte det nye kravet, vil du finne en egen seksjon kalt «Apper og personvern» på appens oppføring i App Store, med detaljer om hvilke data som brukes til å spore deg, data som knyttes til deg, hva som deles med tredjeparter, hva som brukes til personlig tilpasning og så videre.

Hvilke deler mest?

Det er mye en app kan samle av informasjon om deg, avhengig av dens funksjonalitet. Alt fra hvor du befinner deg og hvem du kommuniserer med, til hvordan det står til med økonomien din og hvor god form du er i. Eller kjøps- og søkehistorikk og annen bruksdata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.