Kjøpe iPhone til jul?

Her får du iPhone billigst

Alt du trenger å vite om aktuelle modeller, samt lenker til hvor du får kjøpt dem billigst.

POPULÆR: Du har offisielt åtte forskjellige iPhone-modeller å velge mellom nå. Billigste koster under 3.000 kroner, dyreste koster mer enn fire ganger så mye. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
POPULÆR: Du har offisielt åtte forskjellige iPhone-modeller å velge mellom nå. Billigste koster under 3.000 kroner, dyreste koster mer enn fire ganger så mye. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Mobilmarkedet i Norge er delt mellom Apple på den ene siden og en skog av Android-mobiler på den andre. Å hoppe fra den ene siden til den andre, er ikke alltid like enkelt. Har du først blitt vant til iPhone, vil du gjerne ha en iPhone også neste gang, selv om du gjerne finner vel så avanserte Android-modeller til mer fordelaktige priser.

Men en iPhone er ikke lenger bare en iPhone. I skrivende stund har Apple åtte forskjellige iPhone-varianter å velge mellom i sitt offisielle sortiment, og hvis du kikker i butikkene finner du også noen utgåtte modeller - gjerne til lavere priser.

Går du for en modell som er utgått, det vil si iPhone 6 eller eldre, må du ta høyde for at ytelsen vil ligge et stykke bak i de mest krevende appene, spesielt i dem som utnytter de nye funksjonene i iOS 11. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

Men nå skal vi ta for oss de åtte modellene som Apple selger gjennom sin egen nettbutikk, og fortelle litt om hva som skiller dem. Vi lenker også til våre egne tester av hver enkelt modell. Under bildet av telefonene finner du Prisjakt-bokser som viser deg hvor du får kjøpt dem billigst akkurat nå.

Billigst: iPhone SE 32 GB

Dette er den minste og enkleste iPhonen på markedet, og den får du til rundt 3.000 kroner i de rimeligste butikkene. Denne har en 4 tommer skjerm og fås i fargene sort, sølv, hvit, grå, gull og rosa. Mobilen er spesielt populær blant den yngre garde.

På innsiden sitter samme prosessor som på iPhone 6S. Det betyr at iPhone SE kjører siste versjon av operativsystemet iOS 11, som brukes i iPhone, samt alle de nyeste appene, på en tilfredsstillende måte. Kameraet tar også gode bilder, og du kan faktisk filme i svært høy oppløsning (4K) med iPhone SE.

Lagringsplassen kan imidlertid være en ulempe. 32 GB fylles raskt opp, og da må man gjerne slette bilder, videoer og apper fra tid til annen. Heldigvis fås telefonen også med 128 GB kapasitet, da til en pris på rundt 3.700 kroner i de billigste nettbutikkene.

Merk at mobilen også fås i enkelte butikker med beskjedne 16 GB kapasitet. Den er ikke lenger i Apples sortiment. I skrivende stund koster denne mer i billigste nettbutikk enn 32 GB-utgaven, og vi vil derfor anbefale at du styrer unna denne.

Vår test av iPhone SE

iPhone 6S og 6S Plus 32 GB

Disse to modellene har vært på markedet siden 2015, men de duger fortsatt. 6S har en skjerm på 4,7 tommer mens 6S Plus har en skjerm på 5,5 tommer. Begge har altså vesentlig større skjermer enn iPhone SE, og er også slankere. De to 6S-utgavene fås i grå, sølv, gull og rosa.

På innsiden sitter altså samme prosessor som på iPhone SE, og ytelsene vil dermed være de samme. Hovedkameraet tar bilder og filmer med samme oppløsning, men frontkameraet er mer avansert og tar bedre bilder enn det som sitter på iPhone SE.

NB! Også disse finnes i 16 GB utgaver, men den er altså utgått - og kapasiteten er for lav til at vi vil anbefale deg å kjøpe den. En 128 GB utgave finnes også, og er å foretrekke for den som er glad i å ta vare på musikk, filmer og bilder på telefonen.

I skrivende stund fås 6S med 32 GB kapasitet fra 4.790 kroner, mens Plus-utgaven koster fra 5.990 kroner.

Vår test av 6S
​Vår test av 6S Plus

iPhone 7 og 7 Plus 32 GB

De ser temmelig like ut som iPhone 6S og 6S Plus, med samme utforming og skjermstørrelser, men ved nærmere ettersyn vil du oppdage at de mangler hodetelefonutgang (minijack). En overgang fra Lightning-porten til minijack følger med i pakka. Baksiden mangler også plaststripene fra forrige generasjon.

Merk også at iPhone 7 og 7 Plus tåler en vannsprut, noe 6S og 6S Pluss ikke gjør - i hvert fall ikke offisielt.

Kameraet har fått større blenderåpning og klarer seg derfor bedre i svakt lys. Det har også fått optisk bildestabilisator til både bilder og video. Kameraet i 7 Plus har dessuten fått 2x optisk zoom, takket være to objektiver.

På innsiden har det også skjedd en del, ikke minst har de en kraftigere prosessor enn iPhone 6S, og er derfor noe kjappere. Batteriene skal også vare noe lenger enn på 6S og 6S Plus.

Denne fås i to svarte utgaver, i tillegg til sølv, gull og rosa. Prisene starter på 5.890 kroner for 7 og 6.990 kroner for 7 Plus. Begge fås også med 128 GB kapasitet for datahungrige brukere.

Vår test av 7
Vår test av 7 Plus

iPhone 8 og 8 Plus 64 GB

MYE KRAFTIGERE: Den nye prosessoren som sitter i iPhone 8, 8 Plus og X, er vesentlig kjappere enn på forgjengerne. Foto: Apple
MYE KRAFTIGERE: Den nye prosessoren som sitter i iPhone 8, 8 Plus og X, er vesentlig kjappere enn på forgjengerne. Foto: Apple Vis mer

Disse ble sluppet i høst, og er sammen med iPhone X de mest oppdaterte iPhone-modellene på markedet. Utseendemessig er de svært like 7 og 7 Plus, men noen forskjeller er det på utsiden. For det første er baksiden av glass, ikke metall som på 7 og 7 Plus. Det skyldes at 8 og 8 Plus har fått støtte for trådløs lading, og da måtte metallbaksiden vike. Fargeutvalget innbefatter nå kun sølv, mørk grå og gull.

Skjermen er noe forbedret, og har fått støtte for såkalt True Tone-visning. Det betyr at lys og farger tilpasser seg omgivelsene automatisk, for å gi et mest mulig korrekt skjermbilde.

På innsiden sitter en prosessor som er mye raskere enn på 7 og 7 Plus. Det merkes svært godt i de mest krevende appene.

Merk også at 64 GB er minste kapasitet. Det bør holde til de aller fleste av oss. I tillegg kommer modellene også i utgaver med hele 256 GB kapasitet.

Kameraet er også fornyet, men det er delte meninger om bildekvaliteten er mye bedre enn på 7-erne. Det som imidlertid er verdt å merke seg, er støtten for portrettmodus og portrettlyssetting på iPhone 8 Plus, som kan gi svært spennende effekter.

Prisene starter i skrivende stund på 7.310 kroner for 8 og 8.790 kroner for 8 Plus.

Vår test av 8
Vår test av 8 Plus

Toppmodellen: iPhone X

IKKE FOR STRAMME BUDSJETTER: iPhone X er en av de aller beste mobilene på markedet, men den koster deretter. Foto: Apple
IKKE FOR STRAMME BUDSJETTER: iPhone X er en av de aller beste mobilene på markedet, men den koster deretter. Foto: Apple Vis mer

Den store nyheten fra Apple dette året, er iPhone X (10). Det er den første modellen fra selskapet med en skjerm som dekker omtrent hele fronten. Og selv om den måler hel 5,8 tommer, er telefonen vesentlig mindre enn iPhone 8 Plus, som har en mindre skjerm.

Skjermen har dessuten flere bildepunkter enn på 8 Plus, noe som betyr enda skarpere bilde. Den er dessuten bygd på et OLED-panel og støtter HDR, noe som blant annet betyr bedre sortnivå og kontraster.

Merk at dette er den første iPhone som ikke har den runde hjem-knappen med fingeravtrykkleser. Her bruker du sveipebevegelser i stedet for å navigere, og logger på med ansiktet ditt. Det er mulig takket være et avansert frontkamera, som også har støtte for portrettmodus, portrettlyssetting og en av de store snakkiser den siste tiden; Animoji.

På innsiden er den temmelig lik iPhone 8 og 8 Plus, og hovedkameraet er omtrent likt med det som sitter på 8 Plus. Det betyr at også iPhone X-kameraet kan zoome 2x.

iPhone X kommer i sølv og mørkegrå utførelse, og er en av de aller dyreste mobiltelefonene på markedet. Prisene starter på 10.990 kroner for 64 GB-utgaven. 256 GB-utgaven koster fra 12.690 kroner.

Vår test av iPhone X

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer