Best mobilt bredbånd 2019

Her får du mest mobilt bredbånd for pengene

Men du bør se på mer enn prisen per måned.

GODT ALTERNATIV: På hytta, eller på steder med dårlig tilgang på fiber og den slags, kan 4G-basert mobilt bredbånd være et godt alternativ. Foto: All Over Press
GODT ALTERNATIV: På hytta, eller på steder med dårlig tilgang på fiber og den slags, kan 4G-basert mobilt bredbånd være et godt alternativ. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved siden av den vanlige pristesten av mobilabonnementer, gikk vi nylig mobiloperatørene litt dypere i sømmene, da vi sjekket prisene som ikke står med like stor skrift. Det samme gjorde vi på kontantkort.

Denne gangen har turen kommet til mobile bredbåndsabonnementer. Disse er først og fremst populære til hyttebruk, der mange mangler opplegg for internett via kabler. Også om du bor i mer grisgrendte strøk kan et slikt abonnement gi deg en vesentlig raskere nettopplevelse, gitt at mobildekningen er god nok.

Alt du trenger er et SIM-kort fra operatøren. Så kan du enten dele nettforbindelsen fra en mobiltelefon/nettbrett, eller bruke en 4G-ruter som du kan få fra noen få hundrelapper og oppover. Den vil typisk gi deg bedre dekning enn på mobilen siden den har større antenner, og en ekstra mulighet er å montere en utvendig antenne på taket for enda bedre dekning.

Den største utfordringen

Spør du oss, er det å velge riktig mobilt bredbånd vanskeligere enn å velge mobilabonnement, rett og slett fordi bruken vil være så enormt varierende fra måned til måned.

Det kan være åtte måneder i året der det ikke er noe databruk (kanskje med unntak av noen smarte ovner, overvåkningskameraer og den slags), et par måneder med litt bruk og et par med veldig mye bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer