Android-telefoner «dreper» apper

Her får Nokia-telefoner kritikk

Nettside gir råd til frustrerte brukere.

NOKIA VERST: Nettstedet Dontkillmyapp vurderer Nokia til å være verst når det gjelder å drepe apper som kjører i bakgrunnen. Foto: Pål Joakim Pollen
NOKIA VERST: Nettstedet Dontkillmyapp vurderer Nokia til å være verst når det gjelder å drepe apper som kjører i bakgrunnen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å spare på batteribruken er det mange Android-produsenter som går ganske aggressivt til verks ved å stenge ned apper som kjører i bakgrunnen.

På nettsiden Dontkillmyapp gir skaperne karakterer til de ulike produsentene, der Nokia troner på «toppen» av lista med fem bæsjeklumper. Altså at selskapets telefoner er de som er mest aggressive med å stenge ned apper.

Kan være et problem

Fordelen er åpenbar – færre apper som kjører i bakgrunnen vil gi mindre strømforbruk fra telefonen slik at batteriet holder lenger, men en åpenbar ulempe er at det finnes apper som av natur bør holdes kjørende i bakgrunnen, for eksempel alarm-apper, treningsapper, apper som automatisk tar sikkerhetskopi av bilder og lignende.

Nokia-telefonene stenger automatisk ned bakgrunnsapper 20 minutter etter at skjermen er slukket.

På de neste plassene kommer telefoner fra OnePlus (4), Xiaomi (3), Huawei (3), Meizu (3) og Sony (3). Antall bæsjeklumper i parentes.

Hviteliste apper

Vi har kommentert denne batterisparingen flere ganger når vi har testet Huawei-telefoner tidligere, men her kan du via innstillingene huke av appene du vil hviteliste, og som da fritas for ufrivillig avstenging.

Det kan du også på Nokia-telefonene, men uten at det skal ha noen effekt, og nettopp derfor er det Nokia som kommer verst ut.

For hver produsent kan man klikke seg inn og få hjelp til å ta tilbake kontrollen selv. På Nokia-telefonene innebærer det at man må tvangsavslutte appen «Battery Protection», men vel å merke vil det bare virke frem til neste gang man gjør en omstart av telefonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer