Telenor med 5G-åpning

Her går startskuddet for 5G i Norge

Slik vil du dra nytte av nestegenerasjons mobilnett.

5G-PILOT: Konsernsjef i Telenor. Sigve Brekke, med Bjørn Ivar Moen, konstituert leder i Telenor Norge og ambulansearbeider Anne Elisabeth Hengna åpner 5G-piloten på Kongsberg. Foto: Martin Fjellanger/Telenor
5G-PILOT: Konsernsjef i Telenor. Sigve Brekke, med Bjørn Ivar Moen, konstituert leder i Telenor Norge og ambulansearbeider Anne Elisabeth Hengna åpner 5G-piloten på Kongsberg. Foto: Martin Fjellanger/Telenor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Kongsberg): I dag gikk startskuddet for Telenors 5G-pilot i Kongsberg. Den norske mobiloperatøren blir dermed den første i Skandinavia med nestegenerasjons mobilnett.

- Å være oppkoblet er blitt viktigere og viktigere. Vi har investert store summer i 4G og de har begynt å betale for seg, sa Telenors Konsernsjef, Sigve Brekke, under åpningen av piloten, og hevder også at Telenor har verdens raskeste mobilnett.

Pilotåpningen handlet ikke om å demonstrere hastighetene 5G-nettet vil levere, men i stedet la Telenor fokuset på hvordan teknologien kan komme til nytte for privatpersoner og virksomheter. Coop, Stiftelsen Norsk Luftambulanse og Applied Autonomy er virksomheter som er en del av piloten, i tillegg til fem familier som tester bredbånds- og TV-tjenester via 5G i sine hjem.

Selvkjørende biler

Autonom kjøring trekkes frem som en av teknologiene som virkelig vil dra nytte av 5G-teknologi, og et viktig punkt her er forsinkelse.

- Å få autonome lastebiler til å kjøre etter hverandre med 50 meter i mellom og unngå kollisjoner, krever lav forsinkelse og her blir 5G viktig, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer