OpenSignal – sjekk dekningen

Her kan du sjekke hvor god mobildekningen er dit du skal på ferie

Fri roaming forutsetter jo at det faktisk er dekning.

DÅRLIG DEKNING? OpenSignal kan peke deg i retning nærmeste basestasjon, eller gi deg mulighet til å sjekke forholdene før du reiser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DÅRLIG DEKNING? OpenSignal kan peke deg i retning nærmeste basestasjon, eller gi deg mulighet til å sjekke forholdene før du reiser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne uka, eller nærmere bestemt 15. juni, ble en merkedag i mobilhistorien.

Fra nå av har nemlig ikke teleoperatører innen EØS lov til å ta ekstra betalt for å bruke telefonen i et annet EØS-land.

Det har riktignok gjort at de fleste operatører den senere tiden har skrudd opp abonnementsprisene et hakk, men gjør også at du på tur i utlandet kan opptre som om du var i Norge, med tanke på å strømme musikk, surfe på nett, se på videoklipp, snappe og holde på.

Men da kan det jo også være kjekt å sjekke at det faktisk er mobildekning dit du skal på ferie; særlig om du ikke skal besøke de mest populære turistmagnetene, men har funnet deg ei koselig øy i Middelhavet eller den slags.

LES OGSÅ: – Fri roaming er en løgn

OpenSignal samler inn fra brukerne

Tjenesten OpenSignal er smart i så måte. Appen deres har over 20 millioner brukere over hele verden, der telefonene til stadighet rapporterer inn hvor god dekningen er når man ferdes rundtom.

Det gjør også at alle kan sjekke dekningen fra ulike operatører rundtom; enten i appen eller på nettsidene. Det kan være kjekt enten du planlegger å kjøpe hytte eller skal på ferie.

Via OpenSignals nettsider kan du sjekke dekningen dit du skal – her er for eksempel Kreta. Du kan bytte operatør på toppen for å sjekke forskjeller mellom operatørene. Skjermdump: Pål Joakim Pollen / OpenSignal
Via OpenSignals nettsider kan du sjekke dekningen dit du skal – her er for eksempel Kreta. Du kan bytte operatør på toppen for å sjekke forskjeller mellom operatørene. Skjermdump: Pål Joakim Pollen / OpenSignal Vis mer

I tillegg kan man bruke appen til å måle netthastigheten der man er – både via WiFi og mobilnettet. Også disse dataene er tilgjengelig for andre, slik at du kan se hvilken operatør som kan skilte med best hastighet på et gitt sted.

Finn basestasjoner og WiFi-nettverk

I det første skjermbildet i OpenSignal-appen vises det ei pil på skjermen, som angir retningen til nærmeste basestasjon. Kjekt om du er på tur og mangler dekning, eller om du skal plassere en 4G-bredåndsruter i riktig del av huset.

Pila kan hjelpe deg til nærmeste basestasjon om du er uten dekning. OpenSignal-appen gir deg også et kart med dekningsforholdene, sammenligning av hastigheten fra ulike operatører og et kart over WiFi-nett i nærheten. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
Pila kan hjelpe deg til nærmeste basestasjon om du er uten dekning. OpenSignal-appen gir deg også et kart med dekningsforholdene, sammenligning av hastigheten fra ulike operatører og et kart over WiFi-nett i nærheten. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Basestasjoner kan sees på et kart, og ved å trykke på Wi-Fi-knappen kan du se et kart over WiFi-nett i nærheten. Appen følger også med på din oppkobling, slik at du kan hente ut statistikk over hvor stor andel av tiden du har vært koblet på et 4G-nett og den slags.

Dekningskartene finner du på OpenSignals nettsider.

OpenSignal for iOS (App Store, gratis)
OpenSignal for Android (Play butikk, gratis)

LES OGSÅ:
Appen som gir deg tre millioner WiFi-passord i lomma
Denne tjenesten finner hotellet med best WiFi
Nå forteller dekningskartene fra Telenor og Telia deg det samme

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer