OpenSignal – sjekk dekningen

Her kan du sjekke hvor god mobildekningen er dit du skal på ferie

Fri roaming forutsetter jo at det faktisk er dekning.

DÅRLIG DEKNING? OpenSignal kan peke deg i retning nærmeste basestasjon, eller gi deg mulighet til å sjekke forholdene før du reiser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DÅRLIG DEKNING? OpenSignal kan peke deg i retning nærmeste basestasjon, eller gi deg mulighet til å sjekke forholdene før du reiser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne uka, eller nærmere bestemt 15. juni, ble en merkedag i mobilhistorien.

Fra nå av har nemlig ikke teleoperatører innen EØS lov til å ta ekstra betalt for å bruke telefonen i et annet EØS-land.

Det har riktignok gjort at de fleste operatører den senere tiden har skrudd opp abonnementsprisene et hakk, men gjør også at du på tur i utlandet kan opptre som om du var i Norge, med tanke på å strømme musikk, surfe på nett, se på videoklipp, snappe og holde på.

Men da kan det jo også være kjekt å sjekke at det faktisk er mobildekning dit du skal på ferie; særlig om du ikke skal besøke de mest populære turistmagnetene, men har funnet deg ei koselig øy i Middelhavet eller den slags.

LES OGSÅ: – Fri roaming er en løgn

OpenSignal samler inn fra brukerne

Tjenesten OpenSignal er smart i så måte. Appen deres har over 20 millioner brukere over hele verden, der telefonene til stadighet rapporterer inn hvor god dekningen er når man ferdes rundtom.

Det gjør også at alle kan sjekke dekningen fra ulike operatører rundtom; enten i appen eller på nettsidene. Det kan være kjekt enten du planlegger å kjøpe hytte eller skal på ferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer