Her lurer han Google Maps

Lager kunstig «kø» med en tralle med mobiltelefoner.

LURING: Kunstneren Simon Weckert startet Google Maps-nagivering på 99 smarttelefoner som han trillet etter seg. Dermed oppfattet Googles karttjeneste det som en kø. Foto: Simon Weckert
LURING: Kunstneren Simon Weckert startet Google Maps-nagivering på 99 smarttelefoner som han trillet etter seg. Dermed oppfattet Googles karttjeneste det som en kø. Foto: Simon Weckert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Googles karttjeneste, Google Maps, har fått flere forbedringer med åra, enten det dreier seg om gatebildene i Street View, varsling om ulykker eller nær sanntids-oppdatering av trafikkbildet.

For med appen, eller via nettsidene, kan du til en hver tid se hvor mye kø det er på ulike veier, som merkes med grønt, gult eller rødt avhengig av hvor sakte trafikken går. Og den informasjonen får Google fra sine brukere, som sitter der i bilene sine med Android-telefoner og/eller Google Maps-navigering aktivert.

Det syntes den tyske kunstneren Simon Weckert det var artig å spøke med.

Han fikk tak i 99 brukte telefoner, ladet dem opp og startet opp Google Maps-navigering på alle sammen.

Deretter la han dem i ei tralle som han så dro etter seg i gatene i Berlin, inkludert den som går forbi Googles tyske hovedkontor.

«99 brukte smarttelefoner transporteres i ei tralle for å generere en virtuell trafikkork i Google Maps. Gjennom denne aktiviteten er det mulig å endre en grønn gate til å bli rød, som påvirker den fysiske verdenen ved å omdirigere biler så de slipper å bli stående i kø», heter det seg i kunstnerens beskrivelse av prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.