Her lurer han Google Maps

Lager kunstig «kø» med en tralle med mobiltelefoner.

LURING: Kunstneren Simon Weckert startet Google Maps-nagivering på 99 smarttelefoner som han trillet etter seg. Dermed oppfattet Googles karttjeneste det som en kø. Foto: Simon Weckert
LURING: Kunstneren Simon Weckert startet Google Maps-nagivering på 99 smarttelefoner som han trillet etter seg. Dermed oppfattet Googles karttjeneste det som en kø. Foto: Simon Weckert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Googles karttjeneste, Google Maps, har fått flere forbedringer med åra, enten det dreier seg om gatebildene i Street View, varsling om ulykker eller nær sanntids-oppdatering av trafikkbildet.

For med appen, eller via nettsidene, kan du til en hver tid se hvor mye kø det er på ulike veier, som merkes med grønt, gult eller rødt avhengig av hvor sakte trafikken går. Og den informasjonen får Google fra sine brukere, som sitter der i bilene sine med Android-telefoner og/eller Google Maps-navigering aktivert.

Det syntes den tyske kunstneren Simon Weckert det var artig å spøke med.

Han fikk tak i 99 brukte telefoner, ladet dem opp og startet opp Google Maps-navigering på alle sammen.

Deretter la han dem i ei tralle som han så dro etter seg i gatene i Berlin, inkludert den som går forbi Googles tyske hovedkontor.

Vis mer Vis mer

«99 brukte smarttelefoner transporteres i ei tralle for å generere en virtuell trafikkork i Google Maps. Gjennom denne aktiviteten er det mulig å endre en grønn gate til å bli rød, som påvirker den fysiske verdenen ved å omdirigere biler så de slipper å bli stående i kø», heter det seg i kunstnerens beskrivelse av prosjektet.

Og som du kan se av videoen tok det ikke lange tiden før gata forbi Googles hovedkontor ble farget rød i Google Maps-appen. Det kan da potensielt ha gjort at bilførere som brukte Googles navigasjonsfunksjon ble omdirigert for å unngå «køen».

Man skal nok ikke se bort i fra at Google har fått med seg dette stuntet, og at de i fremtiden vil sikre at dette ikke kan gjentas, for eksempel ved å se på den geografiske spredningen av enhetene som rapporterer inn hastighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer