Her ser vi NRK på mobilen i utlandet

Så enkelt gjorde vi det.

FULL TILGANG: Med VPN-tjenesten Freedome beskytter du smartmobilen når du er tilkoblet usikre nett i utlandet. I tillegg får du tilgang til innhold som kun er beregnet for Norge. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FULL TILGANG: Med VPN-tjenesten Freedome beskytter du smartmobilen når du er tilkoblet usikre nett i utlandet. I tillegg får du tilgang til innhold som kun er beregnet for Norge. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du Spotify, Netflix, iTunes, NRK og mange andre innholdsleverandører på nett, vil du før eller siden komme borti lokale rettighetsbegrensninger. Det betyr at utvalget av programmer, sanger, apper og filmer vil variere fra sted til sted, fordi rettighetshaverne av forskjellige grunner har bestemt det.

Det er imidlertid mulig å lure systemene til å tro at du er et helt annet sted enn du i virkeligheten befinner deg, og triksene er ofte svært enkle.

Virtuell tunnel

En populær metode er å bruke en såkalt VPN-tjeneste (virtual private network). Da lages en beskyttet direktekobling mellom PC-en/mobilen/nettbrettet og VPN-serveren, og videre derfra ut på nettet.

Ligger VPN-serveren i USA og du for eksempel besøker Netflix, vil streamingtjenesten ikke se din egentlige IP-adresse, kun VPN-serveren sin, og dermed vil Netflix tro at du befinner deg i USA.

Les også: Planlegger Netflix å stenge ute VPN-brukere?

Beskytter mot inntrengere

Mange VPN-tjenester er usikre og trege, spesielt bør du være på vakt hvis tjenesten er gratis. Da kan det være bedre å velge en du må betale litt for, som for eksempel Freedome fra det finske sikkerhetsselskapet F-Secure, som vi nylig har testet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer