Falsk Elkjøp-konkurranse

Her «vinner» alle

Lett å la seg lure - slik avslører du svindelen.

FALSK: Tusenvis av nordmenn kommenterer dette innlegget i håp om å vinne en støvsuger. Men denne konkurransen er falsk. Foto: Pål Joakim Pollen
FALSK: Tusenvis av nordmenn kommenterer dette innlegget i håp om å vinne en støvsuger. Men denne konkurransen er falsk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten daglig ser vi falske konkurranser på Facebook som mange nordmenn går på.

Sist ut er en som holdes av «Elkjøp Norge», der tre heldige vinnere kan kapre hver sin håndholdte støvsuger fra Dyson. Alt man trenger å gjøre for å være med i trekningen er å kommentere «Dyson» under innlegget.

Det har over 10 000 nordmenn gjort allerede – på halvannet døgn.

Og vet du hva? Alle «vinner».

Ikke Elkjøp

For det er ikke Elkjøp som er arrangør av konkurransen. De heter nemlig ikke «Elkjøp Norge» på Facebook - bare «Elkjøp».

Elkjøp Norge-siden ble derimot opprettet samme dag som innlegget, noe du kan sjekke ved å klikke deg inn på bedriftssiden. De har heller ikke postet noen andre innlegg enn denne ene konkurransen.

Jeg deltar vanligvis ikke i konkurranser på Facebook, men var nødt til å prøve for å se hva som skjer videre. Jeg kommenterte derfor noe a la "Dyson (jeg vet dette er en svindelkonkurranse, men vil bare se hva som skjer videre)", slik at eventuelle venner som fikk opp dette i feeden sin ville få advarselen.

Bare minuttet etter var innlegget mitt slettet av de som administrerer siden, og jeg var blokkert fra å kommentere videre. Her sitter det altså folk som følger med på hva som skrives, der alle som prøver å rope varsku blir blokkert. Det synes derfor ikke umulig at de som administrerer siden faktisk er nordmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer