TEST: Samsung Galaxy S8

Herlig tynne skjermkanter

Samsungs ingeniører har gjort en imponerende designjobb.

UT I KANTENE: Samsung Galaxy S8 har en fantastisk skjerm, med svært tynne rammer rundt. Foto: Pål Joakim Pollen
UT I KANTENE: Samsung Galaxy S8 har en fantastisk skjerm, med svært tynne rammer rundt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Gud, den er lekker.

Sjelden har vi hatt et testprodukt inne som vi har følt større trang til å vise frem til kompiser, familie og kolleger – til og med han i resepsjonen på jobb har fått en smakebit av Samsungs nye toppmodell.

Begge årets S8-modeller fra Samsung, S8 og S8 Plus, har kurvede skjermkanter; altså på samme måte som tidligere Edge-modeller fra samme selskap.

Men det virkelig imponerende denne gangen er den svært tynne rammen, som gjør at skjermen utgjør hele 84,2 prosent av arealet; toppnotering i vår bok.

Fingeravtrykk bak

For å få til det har Samsung vært nødt til å gjøre et grep med fingeravtrykksleseren – den er nå flyttet på baksiden av telefonen; en variant vi tidligere har sett blant annet fra LG og Huawei.

Men der nevnte produsenter har midtstilt den horisontalt, har Samsung gjort et snodig grep ved å plassere den ved siden av kameraet på baksiden; angivelig på grunn av plasseringen av batteriet.

Det var veldig uvant til å begynne med, og vi har lagt fingeren på kameraet flere ganger, men i løpet av vår drøye uke med S8 har det begynt å sitte mer i fingrene. Dog er det ikke til å komme fra at plasseringen er noe unaturlig for oss som primært holder telefonen i venstre hånd, selv om den for så vidt er mindre «diskriminerende» enn Sonys variant, som sitter på høyre sidekant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer