Hvordan bruke Android-widgets?

Hjemskjermen har plass til mer enn app-ikoner

Slik bruker du Android-widgets.

Widgets er små programmer som kjører direkte på Android-hjemskjermen. Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/68935484@N00/5735032857/">Little Android Figurines</a> av Family O'Abé, <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC-BY</a>
Widgets er små programmer som kjører direkte på Android-hjemskjermen. Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/68935484@N00/5735032857/">Little Android Figurines</a> av Family O'Abé, <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC-BY</a> Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du har lastet ned en widget-app fra Play Butikk, er du nødt til å legge den på hjemskjermen.

Slik gjør du det

På de fleste telefoner og nettbrett gjør du det ved å holde fingeren inne på en ledig plass (altså der det ikke er noe app-ikon fra før), eller ved å gjøre en klypebevegelse på hjemskjermen.

Da får du opp innstillinger for hjemskjerm-appen (launcheren), der du kan velge bakgrunnsbilde, eventuelle temaer, overganger, hvor mange rader og kolonner med ikoner du vil ha på hjemskjermen og lignende.

Her har vi gjort en klypebevegelse på hjemskjermen til en Samsung-telefon.
Her har vi gjort en klypebevegelse på hjemskjermen til en Samsung-telefon. Vis mer
Trykker vi på widgeter, kan vi bla i alle widgets som er installert på telefonen.
Trykker vi på widgeter, kan vi bla i alle widgets som er installert på telefonen. Vis mer

Og widgets (eller moduler), da, som du vil inn på denne gangen. Da kan du bla i alle moduler som er installert på telefonen, holde fingeren inne på en av dem og dra den på plass på hjemskjermen.

Enkelte produsenter har valgt å legge alle modulene som en egen fane i app-skuffen, slik at du finner dem der, for så å dra dem på hjemskjermen.

Du har sikkert mange allerede

Hvis bruk av widgets er nytt for deg, kan det være verdt å titte igjennom hva som finnes på telefonen allerede.

Bruker du for eksempel fotballappen Fotmob, kan du få kampresultater direkte på hjemskjermen.
Bruker du for eksempel fotballappen Fotmob, kan du få kampresultater direkte på hjemskjermen. Vis mer

Mange apper har nemlig også en tilhørende widget, slik at du for eksempel kan finne widgets som viser de neste kalenderavtalene, lar deg styre musikkavspillingen eller viser hvor mye datatrafikk du har brukt hittil denne måneden.

Et bonustips er at du kan endre størrelsen på widgets. Da holder du først fingeren inne på dem (når de er plassert på hjemskjermen), slipper, og så kan du dra i kantene og tilpasse størrelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer