Honor 20 Pro lansert
… men tør noen å kjøpe den?

Google-boikott til tross - Huawei har lansert en ny Honor-toppmodell.

NY TOPPMODELL: Alt bråket til tross – Huawei endret ikke planene og lanserte en ny Honor-toppmodell i London tirsdag kveld. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Scanpix
NY TOPPMODELL: Alt bråket til tross – Huawei endret ikke planene og lanserte en ny Honor-toppmodell i London tirsdag kveld. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har Huawei vært nevnt i svært mange overskrifter verden over.

På søndag kveld ble det klart at både Google og flere maskinvareleverandører kuttet samarbeidet med den kinesiske giganten, etter pålegg fra amerikanske myndigheter.

Riktignok ble forbudet utsatt i tre måneder dagen etter, men slik status er nå, kan både PC-er, mobiltelefoner og nettbrett fra Huawei gå en tøff fremtid i møte.

Lanserte ny toppmodell

Furoren hindret imidlertid ikke Huawei-eide Honor å lansere en ny toppmodell i London tirsdag kveld. Honor 20 Pro har som vanlig mye til felles med Huaweis egne toppmodeller, men til en betydelig lavere prislapp.

TO FARGER: Honor 20 Pro kommer både i denne sort/lilla-varianten …
TO FARGER: Honor 20 Pro kommer både i denne sort/lilla-varianten … Vis mer
… og denne grønn-aktige. Foto: Huawei
… og denne grønn-aktige. Foto: Huawei Vis mer

Honor 20 Pro er da den nye toppmodellen, og selskapet lanserte dessuten to «lettere» varianter – Honor 20 og Honor 20 Lite. Prislappen på den gjeveste av dem er oppgitt til 599 euro, som da skulle bety ganske presist 6.000 kroner her til lands.

For de 6.000 kronene får du en telefon som man by på mye av det samme som toppmodellene Mate 20 Pro og P30 Pro. Blant annet med den samme prosessoren innabords (Kirin 980) og 4.000 mAh batterikapasitet. Den lader riktignok ikke raskt som de gjeveste modellene, med 22,5 watt i stedet for 40 watt, men også det går meget raskt unna.

FIRE KAMERA BAK: Verdens mest lyssterke hovedkameraet, ultravidvinkel, tele og et ekstra makro-kamera. Foto: Huawei
FIRE KAMERA BAK: Verdens mest lyssterke hovedkameraet, ultravidvinkel, tele og et ekstra makro-kamera. Foto: Huawei Vis mer

Fire kameraer bak

På baksiden, som for øvrig er en variant med fargespill, kan Honor 20 Pro skilte med fire kameraer.

Hovedkameraet har 48 Mp oppløsning, men tar som standard bilder med 12 Mp, og sensoren er forholdsvis stor – 1/2".

Ikke bare det – så vidt vi kan se er dette det mest lyssterke mobilkameraet på markedet, med en blenderåpning på f/1,4. Det betyr at det faktisk slipper inn 30 prosent mer lys enn tilsvarende kamera i P30 pro.

Over og under: To objektiver som tilsvarer dem i Mate 20 Pro, altså en ultravidvinkel og et teleobjektiv tilsvarende 3x optisk zoom. Både teleobjektivet og det «vanlige» kameraet har optisk bildestabilisering.

Det fjerde kameraet er ganske spesielt. Det har bare en oppløsning på 2 megapiksler, men er et makrokamera med nærgrense på 4 cm og brennvidde tilsvarende hovedkameraet.

SKJERMHULL: Frontkameraet er et hull i skjermen, som på Samsung Galaxy S10. Google-apper har den også – i hvert fall enn så lenge. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Scanpix
SKJERMHULL: Frontkameraet er et hull i skjermen, som på Samsung Galaxy S10. Google-apper har den også – i hvert fall enn så lenge. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Fingeravtrykk på siden

Ellers har Honor gått for en fingeravtrykksleser på siden av telefonen, slik Sony har gjort på en rekke telefoner tidligere. Telefonen har også 256 GB lagringsplass, men mangler støtte for minnekort.

Som seg hør og bør i 2019 skilter telefonen med ganske tynne skjermkanter, og i likhet med Samsung Galaxy S10 har Huawei gått for et hull til frontkameraet.

Det den mangler kontra Huaweis egne toppmodeller er ting som vanntetthet og Amoled-skjerm, der Honor 20 Pro-skjermen er av LCD-typen (6,26 tommer, 1080p).

Risikabelt kjøp?

De siste dagers utvikling, der amerikanske myndigheter har besluttet at amerikanere ikke får lov til å eksportere teknologi til Huawei, gjør at mange nok vegrer seg fra å kjøpe en Huawei-telefon.

Honor 20 Pro skal allerede være sertifisert av Google og vil derfor så vidt vi kan forstå komme med Googles apper installert når man kjøper den. Men det kan spøke med oppdateringen til Android Q senere i år (og videre fremover) dersom dagens situasjon ikke endres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer