Hør de beste platene i Spotify

Enkel iPhone-app viser deg de mest kritikerroste platene.

Med ett trykk i Metafy for iOS, åpner du det aktuelle albumet i Spotify.
Med ett trykk i Metafy for iOS, åpner du det aktuelle albumet i Spotify. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spotify og Wimp konkurrerer stadig om nordmenns gunst, og er det én ting den norske Wimp-tjenesten er bedre på enn Spotify, så er det det redaksjonelle innholdet.

Mens Wimp-redaktørene samler kritikerroste plater, spillelister fra festivaler og den slags, består forsiden til Spotify kun av en håndfull plater som nylig har blitt lastet opp til det etter hvert så enorme musikkbiblioteket.

Det har skaperne av Metafy gjort noe med. Navnet spiller på kombinasjonen av Metacritic og Spotify, der førstnevnte er en amerikansk nettside som samler inn omtaler fra hele verden blant annet på spill, film og musikk, for deretter å gi en metascore fra 0-100 ut fra disse kritikkene.

Resultatet er en gratis og svært enkel app. Etter å ha startet den kan du velge om du vil se nye plateslipp (sortert på dato eller poeng), eller se de beste platene fra de siste årene.

Et trykk på tittelen er alt som skal til for å åpne albumet direkte i Spotify-appen (krever altså at du er premium-bruker av Spotify), og så er du i gang med lyttingen.

Dermed kan du lett følge med på hva som rører seg i musikkbransjen og kanskje oppdage artister du fra før ikke hadde noe kjennskap til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer