Hør podkastene dobbelt så fort!

Spar tid og gi hjernen en treningsøkt.

DÅRLIG TID: Med flere millioner timer underholdende og opplysende radio lett tilgjengelig på internett, er det vanskelig å finne tid til å lytte til alt man vil.  Foto: ALL OVER PRESS / KIRSTI ØSTVANG
DÅRLIG TID: Med flere millioner timer underholdende og opplysende radio lett tilgjengelig på internett, er det vanskelig å finne tid til å lytte til alt man vil. Foto: ALL OVER PRESS / KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid til å lytte på alle podkastene eller lydbøkene man ønsker.

En løsning da kan være å skru opp avspillingshastigheten, slik at en times lang episode blir unnagjort på 30 minutter.Ikke bare er det tidseffektivt og lettvint å få til, det vil også gi hjernen en real treningsøkt!

LES OGSÅ: Slik får du podkaster på mobilen

Hør forskjellen

For å vise forskjellen har vi klippet litt i en episode av «Alt du sier er feil, Espen», hvor programlederne Kristopher Schau og Espen Thoresen drar hjem til Håvard Lilleheie.

Her har vi brukt gratisprogrammet Audacity til å øke hastigheten, uten å påvirke tonehøyden eller «pitchen» altfor mye - slik at du slipper å høre på smurfestemmer.

Vanlig hastighet

50 prosent raskereDette er nok forståelig for de aller fleste, selv om man gjerne merker at man må konsentrere seg litt ekstra for å oppfatte alt.

100 prosent raskereNå begynner nok de fleste å slite. Ord og stavelser begynner å forsvinne. Selv om man hører alt som sies blir det vanskelig for hjernen å prosessere og sette det sammen til forståelige setninger i tide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer