TEST: Sony Xperia 1

Høy, slank og pakket med krutt

Sony Xperia 1 er ikke helt som de andre toppmodellene.

SVÆRT HØY: Med 21:9-skjermformat rager Xperia 1 høyere enn de fleste. Det er så vidt den fikk plass i bildet, si! Foto: Pål Joakim Pollen
SVÆRT HØY: Med 21:9-skjermformat rager Xperia 1 høyere enn de fleste. Det er så vidt den fikk plass i bildet, si! Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har hatt det tøft på smarttelefon-markedet de siste åra. Fra å være helt i toppen med de første Z-telefonene, ble det mer og mer åpenbart at det japanske selskapet ikke lenger klarte å holde tritt med konkurrentene på flere områder, deriblant design og kamera.

Som jo er ganske ironisk, siden Sony tross alt leverer kamerasensorer til de aller fleste mobiltelefoner og har svært anerkjente system- og videokameraer.

I år har Sony tatt en «reboot» på mobilfronten. Nå er X-ene og Z-ene borte i modellnavnet. Årets gjeveste fra Sony heter kort og godt Xperia 1 og er lastet til randen med heftige spesifikasjoner. Og med en høyst uvanlig formfaktor.

21:9-skjerm med 4K-oppløsning og HDR

Sonys toppmodell har nemlig en skjerm med 21:9-format, som da er vesentlig høyere/slankere enn konkurrentene. Legger du den på tvers, stemmer aspektet på en prikk med de store Hollywood-produksjonene – du vet, de som får sceneteppet på kino til å bli trukket heeelt ut til sidene.

Oppløsningen er også skyhøy. Den 6,5 tommer store skjermen har 3840 piksler i den lengste retningen og kan derfor bære 4K-navnet, selv om antall piksler den andre retningen er mindre enn 2160 på grunn av aspektet: 1644 for å være nøyaktig. Det gir intet mindre enn 643 piksler per tomme – over det dobbelte av hva som kvalifiserer for Apples «Retina»-merking av iPhone-modellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer