HP iPaq H1915

Hvis du er ute etter en billig PDA, som også er blant de minste på markedet, bør du seriøst vurdere denne nyheten fra HP.

Publisert

Vi vet at HPs og Compaqs forenede krefter resulterer i riktig gode håndholdte PCer – bare ta en titt på den flotte H5450, og les vår test. Det er imidlertid en proffmodell, rettet mot de mest krevende brukere. Den siste tiden har det likevel kommet flere rimelige håndholdte som bygger på Pocket PC-operativsystemet, og som er slanke og lette. Nå lanserer HP sitt bidrag til dette segmentet, og resultatet er på mange måter imponerende.

Utseende foran funksjonalitet

Det er klart at designerne av enheten har stått på. Riktignok skiller ikke H1915 seg dramatisk fra andre Pocket PC-baserte maskiner: Den er sølvfarget, med fire funksjonsknapper og navigasjonstast plassert under skjermen. Men likevel – den virker mye stiligere enn de fleste andre modeller vi har sett, takket være små detaljer som pent utseende på knappene og avrundede former. Og dessuten er jo maskinen meget lett og liten – med batteriet satt inn veier den kun 120 gram, noe som gjør den til den letteste Pocket PC-PDAen vi har sett hittil.

Når det gjelder mulighetene maskinen har å by på, er det ikke duket for noen revolusjon her. H1915 har en 200 MHz prosessor og 64 MB med RAM, noe som er ganske typisk for rimelige PDAer (med unntak av Asus MyPal, som kan skilte med 400 MHz under panseret). Det er plass til SD/MMC-minnekort, infrarød port og uttak for hodetelefoner. Det følger med et sett ørepropper i esken, noe som er positivt. En annen hyggelig mulighet er at batteriet er utbyttbart, akkurat som i den dyre H5450. Utbyttbare batterier er tydeligvis noe HP satser på, og de fortjener ros for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer