HP iPaq H1915

Hvis du er ute etter en billig PDA, som også er blant de minste på markedet, bør du seriøst vurdere denne nyheten fra HP.

Publisert
HP iPaq H1915

Vi vet at HPs og Compaqs forenede krefter resulterer i riktig gode håndholdte PCer – bare ta en titt på den flotte H5450, og les vår test. Det er imidlertid en proffmodell, rettet mot de mest krevende brukere. Den siste tiden har det likevel kommet flere rimelige håndholdte som bygger på Pocket PC-operativsystemet, og som er slanke og lette. Nå lanserer HP sitt bidrag til dette segmentet, og resultatet er på mange måter imponerende.

Utseende foran funksjonalitet

Det er klart at designerne av enheten har stått på. Riktignok skiller ikke H1915 seg dramatisk fra andre Pocket PC-baserte maskiner: Den er sølvfarget, med fire funksjonsknapper og navigasjonstast plassert under skjermen. Men likevel – den virker mye stiligere enn de fleste andre modeller vi har sett, takket være små detaljer som pent utseende på knappene og avrundede former. Og dessuten er jo maskinen meget lett og liten – med batteriet satt inn veier den kun 120 gram, noe som gjør den til den letteste Pocket PC-PDAen vi har sett hittil.

Når det gjelder mulighetene maskinen har å by på, er det ikke duket for noen revolusjon her. H1915 har en 200 MHz prosessor og 64 MB med RAM, noe som er ganske typisk for rimelige PDAer (med unntak av Asus MyPal, som kan skilte med 400 MHz under panseret). Det er plass til SD/MMC-minnekort, infrarød port og uttak for hodetelefoner. Det følger med et sett ørepropper i esken, noe som er positivt. En annen hyggelig mulighet er at batteriet er utbyttbart, akkurat som i den dyre H5450. Utbyttbare batterier er tydeligvis noe HP satser på, og de fortjener ros for det.

Det øvrige innholdet i esken er ikke spesielt spektakulært, du får med en CD med all nødvendig programvare, og en USB-kabel for synkronisering. Det følger ingen dokkestasjon med.

Når det gjelder programvaren er det heller ikke så mye spennende lagt ved. Det er egentlig bare basisversjonen av Pocket PC 2002 som er installert, uten noen nevneverdige ekstraprogrammer eller muligheter. Men naturligvis, vi forventer heller ikke noe annet fra en såpass billig PDA.

Dessverre er det praktisk talt ikke mulig å bygge ut PDAen, da den ikke har støtte for SDIO-standarden, slik at du for eksempel ikke kan sette inn tilleggskort med Bluetooth eller WLAN-muligheter.

I praksis

HP iPaq H1915

Det er ingen tvil om at H1915 er av meget høy kvalitet. Den er solid og komfortabel å bruke, med et lite unntak: Vi synes ikke navigasjonsknappen er den beste, spesielt for folk med større fingre.

Skjermen er definitivt meget bra, men god lysstyrke og fargegjengivelse, i tillegg til at den fungerer bra under de fleste forhold, også sollys.

Som sagt, H1915 er ikke den mest funksjonelle i verden, men byr på de grunnleggende PocketPC 2002-mulighetene. Enkel nett-tilgang, e-post, organiserer-funksjoner, underholdning og spill er hovedfokuset, men vil du ha mer avanserte muligheter som Bluetooth, WLAN eller mobiltelefoni, må du se etter mer avanserte alternativer.

Som en førstegangs-PDA for de mindre krevende brukerne er imidlertid maskinen ypperlig. Spesielt siden den er så lett og stilig.

H1915 koster rundt 3.000 kroner, og det er en meget hyggelig pris. Den har ikke masse funksjoner eller den raskeste prosessoren, men den gjør jobben sin – og den gjør den bra. Og så er den jo så stilig. For å oppsummere med en setning: Skal du ha en enkel digital assistent du kan ha med deg overalt, er H1915 blant de aller beste.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer