HP viser nye PDAer

Utstyrt med ny versjon av Pocket PC-operativsystemet er HPs nyeste håndholdte meget lovende. Vi har tittet på deres nye kolleksjon.

Publisert
Sist oppdatert

HP og deres iPaq-PDAer har flere ganger satt standarder for utviklingen av mobile teknologier. I går lanserte selskapet fire nye modeller, samtidig som vi fikk innblikk i det nye operativsystemet fra Microsoft.

Alle de nye modellene bygger på Pocket PC 2003-plattformen, som er altså er en oppgradering av 2002-utgaven. Ved første øyekast er den nye programvaren ganske lik den forrige utgaven, siden grensesnittet er identisk og de grunnleggende funksjonene er uforandret. Men går man litt mer i dybden, oppdager man flere interessante forbedringer.

H2210
H2210 Vis mer


Blant nyhetene i Pocket PC 2003 er bedre støtte for diverse trådløse løsninger. Det skal være betydelig enklere å koble seg opp mot WLAN-nettverk, og enklere å bytte mellom diverse nett. Bluetooth-oppsettet er også mye enklere. Hele den trådløse funksjonaliteten settes nå opp via et grensesnitt som er mer brukervennlig.

Internett-mulighetene er også forbedret, med støtte for flere standarder. Det skal også være enklere å kommunisere med omverdenen, via instant messaging, e-post eller SMS. Det er flere nyheter i multimedia-delen også, med Windows Media Player 9 innebygd, muligheter for enkel bildebehandling og bedre oversikt over bilder.

PDA for alle

De nye modellene til HP dekker alle prisklasser, fra low-end til de mest profesjonelle brukere. Først ute er to billigmodeller, H1930 og H1940. Disse tar over for H1915, som vi testet her. Det er stilige og små håndholdte som oppfyller de mest grunnleggende behovene. H1930 har en 203 MHz prosessor, mens H1940 er litt raskere - 266 MHz. Begge prosessorene leveres av Samsung, og skal være meget effektive. Begge modellene har plass til SD-kort med støtte for SDIO, slik at det er muligheter for å sette inn WLAN-kort. H1940 har også innebygd Bluetooth.

Begge modellene kommer i butikkene inne kort tid, og prisen er i overkant av 3.000 kroner for H1930 og litt under 4.000 kroner for H1940.

Mellomklassemodellen, H2210, erstatter H3900-serien. Det er også en meget stilig og liten maskin, og skal være den minste som har to minnekortplasser. Det er nemlig plass til både CF- og SD-kort. Den har også innebygd Bluetooth, er klargjort for WLAN (tilleggskort er nødvendig), har fjernkontrollprogramvare og en flott skjerm. Prosessoren er en 400 MHz Intel XScale, og den har 64 MB minne. Prisen vil ligge på rundt 4.600 kroner.

H5550
H5550 Vis mer


Så er det selvsagt toppmodellen - H5550. Denne er en direkte oppfølger av H5450 (Les vår test). Utseendemessig er den lik, men mye kraftigere. Nå har den nemlig fått 128 MB RAM, mer enn noen andre PDAer på markedet. Prosessoren er også en 400 MHz Intel XScale. Akkurat som forgjengeren har den både WLAN og Bluetooth innebygd, og det vil forhåpentligvis fungere enda bedre med det nye operativsystemet. Sikkerheten er også tatt vare på, med innebygd fingeravtrykkskanner og flere andre løsninger. Dette blir den ultimate PDAen for bedriftsmarkedet. Prisen er selvsagt ganske høy - 6.500 kroner.

Alle disse kommer i salg i løpet av sommeren, og vi skal selvsagt teste dem så fort som mulig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer