HTC 10 lansert

HTC lanserer ny toppmodell, som ser ut som å kunne bli en skikkelig godbit.

NY TOPPMODELL: HTC har valgt å kalle sin nye toppmodell 10, og på papiret ser dette ut til å bli en svært sterk utfordrer. Foto: HTC
NY TOPPMODELL: HTC har valgt å kalle sin nye toppmodell 10, og på papiret ser dette ut til å bli en svært sterk utfordrer. Foto: HTC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At HTC har hatt det tøft med telefonsalget de siste åra er ingen hemmelighet.

Nå ser det ut til at selskapet har gått «all in» med sin nye toppmodell, HTC 10, for her er det mye å fryde seg over for den som er opptatt av spesifikasjoner.

Taiwaneserne har altså droppet M-nummereringen (M7, M8 og M9 var de tre foregående modellene) og gått for en mer «ren» modellbetegnelse denne gangen.

Dobbel optisk bildestabilisator

HTC 10 blir verdens første telefon som har optisk bildestabilisering både på front- og bakkameraet.

Faktisk synes vi dette hørtes ganske smart ut. Selfie-bildene pleier folk å ta med strake armer med et poserende ansikt, ofte i svak belysning, og da vil en optisk bildestabilisator definitivt komme til sin rett.

Hovedkameraet har blenderåpning på f/1,8 og oppløsning på 12Mp, som gir 1,55µm store piksler; samme størrelse som for eksempel hos Nexus 6P, mens frontkameraet har 5Mp oppløsning og også her f/1,8 blenderåpning.

Vi gledes over at megapikselkrigen nå ser ut til å være over og at produsentene har landet på et fornuftig nivå. DxOMark skal ha testet HTC 10-kameraet og gitt det en score på 88; det samme som ledende Samsung Galaxy S7 Edge på rangstigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer