HTC One M9 annonsert

Viste også frem sportsarmbånd og VR-brille.

NY TOPPMODELL: HTC One M9 fortsetter HTC One-serien, men selskapet slapp også et nytt treningsarmbånd og en ny VR-brille i dag. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY TOPPMODELL: HTC One M9 fortsetter HTC One-serien, men selskapet slapp også et nytt treningsarmbånd og en ny VR-brille i dag. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Barcelona) Tradisjonen tro er det duket for nyheter dagen før mobilmessen i Barcelona åpner, og på en pressekonferanse i dag har HTC avslørt sin nye toppmodell, HTC One M9.

Toppsjef Peter Chou tok selv ordet under presentasjonen og viste frem den nye modellen, som HTC selv hevder å være «a new standard of luxury». Telefonen er sølvfarget på baksiden og gullfarget på sidene.

Safirglass i bakkameraet

Med 20 megapiksler oppløsning og et glass i safir (som i praksis er ripefritt), lover HTC at dette skal være en kameratelefon å regne med i 2015.

Den medfølgende galleri-appen lar seg knytte til en rekke sosiale nettverk og har også et innebygd søk som finner bilder som er like som det du leter etter.

Telefonen kommer for øvrig med Android 5.0 (Lollipop) og versjn 7 av HTCs egne skall, Sense.

BØRSTET: Slik ser baksiden ut på HTC One M9. Ikke veldig forskjellig fra de to andre HTC One-telefonene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BØRSTET: Slik ser baksiden ut på HTC One M9. Ikke veldig forskjellig fra de to andre HTC One-telefonene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Frontkameraet har lysstyrke på f/2,0 og slipper derfor inn ekstra mye lys. HTC fortsetter med «ultrapiksel»-begrepet sitt om frontkameraet, som har større sensorer på bildebrikken (og dermed lavere oppløsning), blant annet for å minimere støy.

Fokus på lyd

I samarbeid med Harman Kardon byr HTC på Allplay, som gjør det mulig å koble sammen flere høyttalere og spille på dem fra telefonen. Det skal også være lett å sende

Som i tidligere modeller har også M9 den såkalte «Boomsound»-teknologien og byr på stereolyd direkte fra høyttalerne på telefonen. Etter å ha testet HTC One M8 i fjor, tør vi påstå at ingen telefoner har bedre lyd ut av de interne høyttalerne enn HTCs One-telefoner.

LEKKER: HTC One M9 er støpt i ett stykke aluminium og har gode høyttalere på fremsiden av skjermen.
LEKKER: HTC One M9 er støpt i ett stykke aluminium og har gode høyttalere på fremsiden av skjermen. Vis mer


Telefonen lanseres i fire farger og blir tilgjengelig i Europa allerede i midten av mars. Den kommer i fire farger – sølv, grå, rosa og gull.

Nytt sportsarmbånd

ARMBÅND: Dette sportsarmbåndet fra HTC er utviklet i samarbeid med Under Armour; produsent av sportsutstyr.
ARMBÅND: Dette sportsarmbåndet fra HTC er utviklet i samarbeid med Under Armour; produsent av sportsutstyr. Vis mer


HTC Grip er et nytt sportsarmbånd med GPS som selskapet har utviklet i samarbeid med Under Armour. Det skal kunne måle en rekke type aktiviteter og synkronisere det med mobiltelefonen ved behov.

Det ser også ut at det sosiale er satt i sentrum, der du kan utfordre inntil 20 venner om hvem som tar flest skritt på en dag eller løper fem kilometer raskest.

Samarbeid med Valve

Virtual Reality-hodesett har tydeligvis fått sin renessanse etter at Oculus Rift kom, og i samarbeid med spillgiganten Valve, lanserer HTC Vive; en VR-brille i samme kategori.

BRILLE: Slik ser HTCs VR-brille ut. Om vi alle har en slik rundt hodet om noen år, får tiden vise.
BRILLE: Slik ser HTCs VR-brille ut. Om vi alle har en slik rundt hodet om noen år, får tiden vise. Vis mer


Samarbeidet innebefatter også både Google, HBO og Lionsgate filmstudio, og HTC lover at teknologien i denne skal overgå alt annet i markedet, med 90Hz oppfriskningsrate og 70 ulike sensorer.

Produktet vil bli lansert i løpet av 2015 for publikum og med informasjon ser du på htcvr.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer