HTC One V

HTC One V er pen å se på, men ikke alltid like pen å bruke.

MED BØY: HTC har gått tilbake til røttene med HTC One V, og lagt til den klassiske bøyen på bunnen. Selv synes vi telefonen er pen, men innmaten står ikke helt i stil. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MED BØY: HTC har gått tilbake til røttene med HTC One V, og lagt til den klassiske bøyen på bunnen. Selv synes vi telefonen er pen, men innmaten står ikke helt i stil. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har de siste ukene testet HTCs vårmodeller.

Vi begynte med HTC One X. Dette er toppmodellen, og den er topp i ordets rette forstand, selv om batteritiden var skuffende. Vi ga derfor One X terningkast fem.

Så fulgte HTC One S. Denne er bare litt billigere, bare litt mindre og i vår øyne: Ganske meningsløs. Men One S er slett ingen dårlig telefon, og vi ga den terningkast fire.

Nå har vi hatt en uke sammen med HTC One V. Denne er mye mindre, mye billigere og ikke meningsløs i det hele tatt.

Design

HTC One V er den minste av One-modellene. Men den fremstår likevel mest maskulin.

Her er runde kurver og myke overflater byttet ut med harde kanter og enda hardere metall. Vi får også et gledelig gjensyn med den bøyde bunnen vi kjenner fra den klassiske telefonen HTC Hero fra 2009. Hero ga vi den gang terningkast fem, blant annet nettopp på grunn av det orginale designet. Bøyen er langt fra så fremtredende som den en gang var, men den gjør telefonen god å holde og gir den et utseende som skiller seg fra Android-mengden.

Her ser du et knippe bilder av HTC One V:

En annen artig detalj er varsellampen som nå strekker seg i en stripe fra front til bakside, og sørger for at du neppe vil gå glipp av en melding med det første, da den synes like godt fra alle vinkler. Baksiden er ellers ganske kjedelig, men så stirrer vi heller ikke så voldsomt mye på baksiden av telefonene våre.

HTC One V er i det hele tatt en av de peneste Android-telefonene vi har testet på lenge. Den fremstår som en robust liten klump, og størrelsen er et gledelig gjensyn med telefoner slik de var for et par år siden, før skjermtommene tok helt av.

Her kan du se hvordan HTC One V ser ut sammenliknet med One X, One S og iPhone:

Skjerm

Skjermen til one V er 3,7 tommer stor, noe som i dagens Android-verden plutselig ser knøttsmått ut. Selv om den jo er er 0,2 tommer større enn iPhone sin.

HTC One V er "billigmodellen", så du får en ganske standard LCD-skjerm med 800 ganger 480 piksler. Dette er ikke overveldende mange piksler, men slett ikke verst, og skjermen ser akkurat så fin ut som vi hadde forventet oss.

Innsynsvinkler, farger og lysstyrke er akkurat som de skal være.

Hva betyr LCD, AMOLED og oppløsningene? Denne artikkelen gir deg svaret!

PENT: HTC sitt Sense-grensesnitt sammen med Android 4.0 gjør HTC One V til en pen mobil å bruke. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PENT: HTC sitt Sense-grensesnitt sammen med Android 4.0 gjør HTC One V til en pen mobil å bruke. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Operativsystem

Som sine storebrødre kjører HTC One V Android 4.0.3 med Sense 4.0.

Men Sense-versjonen er ikke prikk lik. Og i de aller fleste tilfeller er dette utelukkende positivt, for de tingene som irriterte oss med One X og One S har forsvunnet med One V. Du får ikke lenger stripen nederst på skjermen for å åpne menyer i apper, men holder heller inne multitasking-knappen. Tastaturet har også mistet de meningsløse piltastene som finnes på tastaturet på One X og One S. Dessuten er den dårlige, egenproduserte løsningen for å bytte mellom apper borte, og vi sitter igjen med Androids egen design, som er langt bedre å bruke. Vi får håpe One X og One S følger etter lillebroren sin, men den siste oppdateringen vi installerte på One X har fortsatt ikke løst problemene som One V allerede elegant har fikset.

Men ikke alle endringer i Sense er fordelaktige. One V mangler noen widgets som storebrødrene har. One V har også færre startskjermer, og ikke funksjonen for å se en forhåndsvisning av alle sammen. Greit nok at One V er tregere, men treg er den vel ikke. Vi sliter også tidvis med å få plass til widgets, for selv om vi kan endre størrelsen på dem er det vanskelig å få de størrelsene vi ønsker.

Likevel sitter man igjen med et Android-grensesnitt som i våre øyne er det beste på markedet, og på mange måter bedre enn hos sine storebrødre. Alt er her, i god HTC-stil: Vær, nedtellingsur, lommelykt, pen SMS-app og annet småtteri man faktisk får bruk for. Med andre ord alt det Google Play (Market) kan gi deg, men HTC ofte gir deg bedre.

For å se flere bilder av HTC sitt Sense-grensesnitt, kan du sjekke ut bildeserien i testen vår av HTC One X. Det ser stort sett likt ut.

Spesifikasjoner: HTC One V

 • Operativsystem: Android 4.0.3
 • Skjerm: 3.7" LCD (800 x 480 piksler)
 • Prosessor: 1 GHz Snapdragon S2, én kjerne
 • Internminne: 95,23 MB til media, 0,94 GB til apper, 25 GB på Dropbox
 • Arbeidsminne (RAM): 512 MB
 • Minnekort: Ja (opptil 32 GB)
 • Kamera bak: 5 Mp med blitz, 720p video
 • Kamera foran: Nei
 • Batteri: 1.500 mAh
 • Vekt: 115 gram
 • Størrelse: 120,3 x 59,7 x 9,24 mm
 • Ytelse og minne

  HTC One V koster rundt 2.600 kroner. Dette er omlag halvparten av hva One X koster. Og det merkes.

  One V er utstyrt med én gigahertz prosessor. Dette er mer enn nok til å gi en silkeglatt opplevelse med Windows Phone 7, men dessverre ikke nok med Android. Ytelsen er ujevn og sjelden silkeglatt. Man får en slags glidlås-opplevelse: Det går fint en stund, før det plutselig begynner det å nappe litt. Mobilsider i nettleseren går for det meste fint, men det skal ikke så mye til før One V begynner å slite. Det kan også ta litt tid når du går inn og ut av apper, og man sitter med en klar følelse av at One V er og blir en billigmobil.

  Se hvordan Windows Phone 7 yter på en billigmobil vs. dyr mobil

  Men spillytelsen overrasker positivt. Spill som Sprinkle, Minecraft og Wind-up Knight går unna som bare det.

  Ytelsen generelt er på ingen måte dårlig, og absolutt grei nok med tanke på prisen. Men vi hadde håpet på enda bedre resultater, spesielt når vi ser hvilket årstall kalenderen viser. Hakking burde være en saga blått i våre dager, selv i Android.

  MÅ INN: Uten et minnekort blir ikke HTC One V mye tess. At dette ikke følger med er uforståelig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  MÅ INN: Uten et minnekort blir ikke HTC One V mye tess. At dette ikke følger med er uforståelig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

  Og på ett punkt dummer HTC seg totalt ut: Lagringsplass. HTC One V lover fire gigabyte, som selvfølgelig bare er tull. Den interne lagringsplassen du kan bruke på apper er 0,94 GB. Lagringsplass til bilder og slikt er forsvinnende 95 MB. Du får altså rundt én gigabyte lagring av HTC.

  Mer tar de seg ikke råd til. HTC One V støtter minnekort, men HTC legger ingen i pakken. Uten minnekort får du ikke hatt det særlig gøy, og enkelte funksjoner får du rett og slett ikke brukt, som å oppdatere programvaren. Minnekort du med andre ord kjøpe. Og når et micro-SD-kort på 8 GB koster under 50-lappen på privatmarkedet, er det både uforståelig og provoserende at HTC ikke har tatt seg råd til dette.

  "Tilgjengelig lagringsplass blir mindre fordi telefonens programvare tar litt av plassen" skriver HTC på sine nettsider for å holde seg på rett side av loven. Nei, HTC, telefonens programvare tar ikke litt av plassen. Det tar tre fjerdeler av plassen. Med tanke på alle de som kjøper denne telefonen i den tro at de får fire gigabyte inkludert, og kanskje aldri har hørt om å bruke minnekort i en mobil, er dette direkte villedende.

  Kamera

  HTC One X og One V er blant de beste kameramobilene på markedet. Og selv om man ikke kan forvente seg de samme resultatene på One V, er det slett ikke verst.

  GODT: Kameraet hos HTC One V er ikke like bra som hos storebrødrene, men det duger til det meste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  GODT: Kameraet hos HTC One V er ikke like bra som hos storebrødrene, men det duger til det meste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

  Du får et kamera med fem megapiksler og en LED-lampe, og bildene du tar blir stort sett fine. Til tider overraskende fine. Når man går nærmere inn på bildene ser man at det skjuler seg en del støy til tider, men for de fleste vil dette være mer enn godt nok. Vi har hatt litt problemer med å finne fokus på nærbilder, til tross for egen makrofunksjon, men dette er nok noe man gjør mer i mobiltester enn i dagliglivet.

  Man får alle funksjonene man kjenner fra One X og One S, som muligheten til å ta mange bilder i sekundet og la mobilen velge det beste. Dette går ikke like glatt og raskt som hos storebrødrene, men det er fortsatt en brillefin funksjon. Du får også alle filtrene, som man kan ha det mye gøy med.

  Under har du en haug testbilder, med og uten filtre, og du kan se enkeltbilder i full oppløsning her, her og her.

  Du kan ta video i 720p-oppløsning, og også her får du fine nok resultater. Lyden er ikke like klar som hos storebrødrene, og bildene ikke like skarpe, men dette vil være godt nok for de fleste som kjøper en mobil i dette prissegmentet.

  Under er en testvideo, nedskalert av våre systemer. For å se orginalfilen, kan du trykke her.

  Dessverre har ikke HTC One V kamera foran, så du får ikke mye glede av videosamtaler med for eksempel Skype.

  Lyd, telefoni, batteri

  Også HTC One V har Beats Audio-merket, og lydkvaliteten i hodetelefonene våre er upåklagelig. Volumet er høyt og lyden god.

  One V er også god å ringe med, og bulen på bunnen av telefonen virker plutselig enda mer logisk når du plasserer telefonen i fjeset. Dekning har vi aldri hatt problemer med.

  INGEN VINNERTRIO: Vi hadde håpet at alle HTC One-modellene hadde hatt sine styrker og svakheter slik at de ble blant de beste i sine segmenter. Men foreløpig er det bare HTC One X som har fått terningkast fem, mens One S og One V havner på firere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
  INGEN VINNERTRIO: Vi hadde håpet at alle HTC One-modellene hadde hatt sine styrker og svakheter slik at de ble blant de beste i sine segmenter. Men foreløpig er det bare HTC One X som har fått terningkast fem, mens One S og One V havner på firere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

  Batteritiden er glimrende. Skjermen er såpass liten, og prosessoren såpass svak, at strømmen ikke har så mange steder å gjøre av seg. Det betyr at telefonen ikke skriker etter laderen så snart du kommer hjem fra jobb, og dette er nok den One-modellen med lengst batteritid.

  Konklusjon

  En telefon til 2.600 kroner skal ikke være en toppmodell. Men at det står HTC på den gjør at man likevel setter noen minstekrav, som for eksempel at de klarer å gi deg nok minne så du får brukt basisfunksjonene. Dette klarte ikke HTC, og dette er så latterlig at de mister et øye på terningen.

  Designmessig er HTC One V tipp topp, og Sense-versjonen byr funksjons- og designmessig på det beste Android har å by på. Men Android er en tung sinke å dra, og ytelsen blir ujevn.

  Du har kanskje gjettet det allerede, men vi ender på terningens svar på Farris: Terningkast fire. Godt, men ikke utsøkt, og kanskje litt kjedelig.

  På jakt etter ny mobil? Sjekk ut alle våre mobiltester her!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer