HTC Sensation

HTCs flaggskip har mye krutt under panseret. I hvert fall på papiret.

TOPPMODELL: HTC Sensation er vårens toppmodell fra HTC, men kommer til kort mot erkerival Samsung Galaxy S II.
TOPPMODELL: HTC Sensation er vårens toppmodell fra HTC, men kommer til kort mot erkerival Samsung Galaxy S II. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne våren er det først og fremst to Android-telefoner som mange venter på, eller tre dersom vi regner med LG Optimus 3D, som heller ikke er mange ukene unna.

Toppmodellene fra HTC og Samsung har begge dobbeltkjerneprosessorer med 1,2GHz klokkefrekvens, 4,3 tommers skjermer og 8 megapikslers kamera.

Visse spesifikasjoner er også ulike, der Sensation blant annet har høyere oppløsning på skjermen (540x960), søkeknapp og varsellampe (LED), mens Galaxy S II har større arbeidsminne, internminne og høyere oppgitt batterilevetid. Både CPU og grafikkprosessor er dessuten ulike, selv om prosessorene opererer på samme klokkefrekvens.

Siden vi vet at mange lesere vurderer disse to som de mest aktuelle innkjøpene denne våren, har vi derfor klamret oss fast i testeksemplaret av Galaxy S II for å sammenligne vårens to toppmodeller side om side, men det er uansett HTC Sensation har hovedrollen i denne artikkelen.

Les også: Test av Samsung Galaxy S II

Konstruksjon

HTC Sensation oser av kvalitet og føles svært behagelig i hånda. Det mest påfallende er den konkave skjermen som buer innover. Det gjør det mer behagelig f.eks. å flytte ikoner over skjermkanten, men sørger også for at skjermen aldri er i kontakt med underlaget når du legger telefonen opp ned på en flate. Skjermen på HTC Sensation er dessuten beskyttet med såkalt gorilla glass og er derfor ekstra godt beskyttet mot riper fra nøkler eller andre ting du måtte ha i samme lomme (det er for øvrig Galaxy S II også).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer